Weather Icon

Βαλέριος Ασλανίδης: Στην ψυχή του τα γαλανόλευκα της ελληνικής σημαίας και ο αετός του Πόντου

Βαλέριος Ασλανίδης: Στην ψυχή του τα γαλανόλευκα της ελληνικής σημαίας και ο αετός του Πόντου

Η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού, ίσως στην αγνότερη και πιο παραδοσιακή της μορφή, χτυπάει και σε μία άλλη Ελλάδα. Αυτήν που αποτελούν οι κοινότητες των ποντιακής καταγωγής Ελλήνων της Ρωσίας και των υπόλοιπων χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Εκεί όπου οι Πόντιοι προοδεύουν, αγωνίζονται και καταφέρνουν να κρατήσουν ζωντανά τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της πλουσιότατης κληρονομιάς τους, εκεί όπου καθημερινά διασκεδάζουν και ενίοτε κλαίνε με τους ήχους της κεμεντζέ, όπως ακριβώς έβλεπαν να κάνουν οι πρόγονοί τους, οι μπαμπάδες και οι παππούδες τους, στα δύσκολα σοβιετικά χρόνια.

Ο Βαλέριος Ασλανίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ανάπας Ρωσίας «Γοργιππία» που αριθμεί περίπου 10.000 ποντιακής καταγωγής Έλληνες, πετυχημένος επιχειρηματίας και διακεκριμένος πρώην αθλητής στα μαχητικά αθλήματα του τζούντο και του σάμπο, αποτελεί μία από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις Ποντίων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που μέσα στην ψυχή τους συνυπάρχουν και κατέχουν περίοπτη θέση τα γαλανόλευκα της ελληνικής σημαίας και ο αετός του Πόντου.

 

Aslanidis Romanos 1
Ο Βαλέριος Ασλανίδης με τον δημοσιογράφο Ρωμανό Κοντογιαννίδη (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

 

Το pontosnews.gr τον συνάντησε και συνομίλησε μαζί του για τις διηγήσεις της γιαγιάς του για τον Πόντο, με τις οποίες μεγάλωσε, για την πολυάριθμη και δυναμική ελληνική κοινότητα της Ανάπας που περιλαμβάνει και τον τόπο που γεννήθηκε και διαμένει, το Βιτιάζεβο, για τις επιτυχημένες επιχειρηματικές του δραστηριότητες και για την αθλητική του καριέρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube