REAL TIME |

Weather Icon
Αίγυπτος , Τουρκία 9 Σεπτεμβρίου 2021

Τουρκικό ΥΠΕΞ: “Οι διαβουλεύσεις με την Αίγυπτο θα συνεχιστούν”

Τουρκικό ΥΠΕΞ: “Οι διαβουλεύσεις με την Αίγυπτο θα συνεχιστούν”

Φειδωλή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για το δεύτερο γύρο διερευνητικών επαφών με την Αίγυπτο

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στη οποία συμπεριλαμβάνεται κοινή δήλωση για το δεύτερο γύρο διερευνητικών επαφών με την Αίγυπτο, που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα χθες, 7 Σεπτεμβρίου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία σαφής αναφορά για τα θέματα που συζητήθηκαν και για τα αποτελέσματα των συζητήσεων.

Η ανκοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής:

“Αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου μέσω των υπουργείων Εξωτερικών.

Αναφέρθηκε ότι στον δεύτερο γύρο διαβουλεύσεων Τουρκίας-Αιγύπτου που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα από το Υπουργείο Εξωτερικών, τα μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις.

Σε γραπτή δήλωση του Υπουργείου, αναφέρθηκε ότι ο δεύτερος γύρος διαβουλεύσεων Τουρκίας-Αιγύπτου πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα μεταξύ αντιπροσωπειών με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Πρέσβη Sedat alnal και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Πρέσβη Hamdi Sanad Loza.

“Στις συνομιλίες, εκτός από διμερή θέματα, συζητήθηκαν επίσης ορισμένα περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη και την Ανατολική Μεσόγειο. Συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube