Weather Icon

Τιμή και δόξα στον Ιβάν Κανίδη! Θυσίασε τη ζωή του σώζοντας παιδιά στο σχολείο του Μπεσλάν

Τιμή και δόξα στον Ιβάν Κανίδη! Θυσίασε τη ζωή του σώζοντας παιδιά στο σχολείο του Μπεσλάν

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2004 σταμάτησε να κτυπά η καρδιά ενός υπέροχου ανθρώπου και παιδαγωγού, ο οποίος με κόστος την ίδια τη ζωή του πάλευε να σώσει όσα περισσότερα παιδιά μπορούσε από τα χέρια των τρομοκρατών, που κατέλαβαν το 1ο Σχολείο του Μπεσλάν κατά την πανηγυρική τελετή έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο ελληνικής καταγωγής Ιωάννης Κανίδης γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1930, στο χωριό Μάλαγια Ιράγκα της Γεωργίας, όπου ο πατέρας του ήταν πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού (κολχόζ). Το επάγγελμα του καθηγητή Φυσικής Αγωγής ο Ιβάν Κωνσταντίνοβιτς (σ.σ. του Κωνσταντίνου, όπως επίσημα προσφωνούνται στη Ρωσία, με όνομα και πατρώνυμο) διάλεξε από νέος, αποφοιτώντας από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου του Βλαδικαυκάς το 1953, και του παρέμεινε πιστός σ’ ολόκληρη τη ζωή του.

 

Kanidis Ivan Konstantinovich Beslan
Ιβάν Κανίδης, ο ήρωας και μάρτυρας του Μπεσλάν (φωτ.: papounidis.com)

 

Με χαρά ασχολούνταν με τα παιδιά, αναπτύσσοντας μέσα τους την αγάπη για άσκηση, ξοδεύοντας συχνά προσωπικές του οικονομίες για τη διοργάνωση σεμιναρίων και αγώνων.

Παρά την ηλικία των 74 ετών, κατά το μοιραίο 2004, ο δάσκαλος ήταν σε άριστη φυσική κατάσταση και δεν βιαζόταν να συνταξιοδοτηθεί.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube