REAL TIME |

Weather Icon

Τί  κατάντια είναι αυτή; Ως πού ανεύθυνα  θα την τραβήξουν;

Τί  κατάντια είναι αυτή; Ως πού ανεύθυνα  θα την τραβήξουν;

   Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός της εσχάτης προδοσίας όταν με την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα την 1η Ιουλίου 2019 ευθέως και ρητώς καταργείς άρθρο 401 του ιδίου Κώδικα, που προβλέπει ποινές για την παράνομη αλιεία αλλοδαπών στα χωρικά μας ύδατα  

Γράφει ο Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

  1. Πόσος καιρός είναι τώρα που παρακολουθούμε έκπληκτοι τους Τούρκους ψαράδες να μπαινοβγαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και να ψαρεύουν;

   Πόσος καιρός είναι τώρα που βλέπουμε τους Τούρκους ψαράδες με συνοδεία ακταιωρών να κάνουν τις βόλτες τους στα ελληνικά εθνικά νερά

   (στα μίζερα, έστω, εγκληματικά, καταθλιπτικά 6 ναυτικά μίλια που δυστυχώς θέσπισαν όλες οι ελληνικές εθνομηδενιστικές κυβερνήσεις της δεξιάς, της ψευδο-αριστεράς και της άκρας δεξιάς)

   μπροστά στα μούτρα και εις βάρος των Ελλήνων ψαράδων, ωσάν ένας συνεχής χλευασμός του ελληνικού Λαού;

   Και πόσες φορές οι Έλληνες ψαράδες έρχονται να καταγγείλουν πόσο έκθετοι βρίσκονται και ανοχύρωτοι, μέσα στα ίδια τα ελληνικά εθνικά ύδατα μπροστά στο θράσος και την παρανομία των Τούρκων,

   οι οποίοι όχι μόνο κάνουν ό, τι θέλουν κυκλοφορόντας άνετα, ψαρεύοντας και καταστρέφοντας τον θαλάσσιο βυθό και πανίδα με τα θηριώδη αλιευτικά τους, αλλά και κλέβουν τα δίχτυα των Ελλήνων ψαράδων, καταστρέφουν τα δίχτυα των Ελλήνων ψαράδων και προκαλούν ζημίες στα ψαροκάικά τους;;!!

   Όλα ετούτα τα ερωτήματα δεν είναι απλά «ακαδημαϊκά» που τα προσπερνάμε χαμογελώντας. Είναι απ’ άκρο σε άκρο ρεαλιστικά και πρέπει κάποτε να αντιμετωπιστούν πολύ σοβαρά.

   Η ως τώρα, και ανέκαθεν και σήμερα αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης περιορίστηκε:

1)  ή να αφήνει τους Έλληνες ψαράδες έρμαιο των τουρκικών αυθαιρεσιών, να υπόκεινται και βιώνουν τις ζημιές που τους προκαλούν οι Τούρκοι με όλες τις αρνητικές συνέπειες

2)  ή να εμφανίζεται κάποια στιγμή ένα ελληνικό λιμενικό που επιχειρώντας  – πολύ δύσκολα –  να διώξει τους Τούρκους από τα ελληνικά νερά(!!) και όλοι να μένουν με τη λαχτάρα και τον κίνδυνο κάποιου κακού «επεισοδίου».

   Τώρα, ακριβώς μέσα σε αυτά τα πλαίσια βρίσκεται και το πολύ πρόσφατο «κρούσμα», γνωστό σε όλους, πιστεύουμε, όπου με περίσσιο πλέον θράσος οι Τούρκοι των ακταιωρών των τράβηξαν και όπλα και απείλησαν άμεσα τους Έλληνες λιμενικούς!!

   Και πού έγινε αυτό; Ούτε λίγο ούτε πολύ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ!!!!!

   Επομένως ξαναρωτάμε: τί κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις; Απειλούν μήπως τους Τούρκους – όπως θα έπρεπε να κάνουν! – να τους βυθίσουν τα πλοία τους; Καθόλου.

Απλά και κάθε φορά στέλνουν τον πρεσβευτή τους στην Άγκυρα να διαβιβάσει στο τουρκικό ΥΠΕΞ την «έντονη διαμαρτυρία της Ελλάδας» (και εδώ γελάει και το παρδαλό κατσίκι), την οποία «διαμαρτυρία» βεβαίως ο αρμόδιος Τούρκος της στιγμής που την παραλαμβάνει, αμέσως μετά την αναχώρηση του Έλληνα πρέσβη τη ρίχνει στον κάλαθο των αχρήστων!

   Και κανείς να μη μας πει πως δεν είναι ακριβώς αυτό που γίνεται διότι στην πραγματικότητα όλη η μετέπειτα συμπεριφορά των Τούρκων μόνο αυτό μαρτυρεί!

   Γι’ αυτό άλλωστε και οι Τούρκοι συνεχίζουν ακάθεκτοι και ανενόχλητοι το χαβά τους, και τον συνεχίζουν κυρίως σίγουροι πως οι Έλληνες θα κάτσουν όπως πάντα στ’ αυγά τους  ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑΤΟΣΟ ΦΟΒΟ ΕΧΟΥΝ!!

   Το έχουμε δει τόσες φορές: για τους Έλληνες πολιτικούς είναι μεγάλο παράπτωμα οι Έλληνες στρατιωτικοί να αντιδράσουν δυναμικά κόντρα στους Τούρκους!

   Θα θυμώσουν οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί! Και μετά; Οι πρώτοι δεν θα θέλουν πια να βάλουν κι άλλες βάσεις τους στην Ελλάδα  πέρα των πέντε-έξι που ήδη έχουν, ενώ οι δεύτεροι θα μας υποχρεώσουν να υπογράψουμε κι άλλα μνημόνια!!

   Δεν λέμε τίποτα το υπερβατικό σημειώνοντας πως  αναμφισβήτητα καμία χώρα στο κόσμο που σέβεται τον εθνικό της εαυτό επ’ ουδενί λόγω και ποτέ δεν θα ανεχόταν  όλα όσα (και είναι αμέτρητα!) ανέχεται η Ελλάδα στα πρόσωπα των κατά καιρούς κυβερνώντων της.

   Και καμία χώρα δεν θα καθόταν παθητικά, χωρίς να αντιδράσει δυναμικά, σε συνεχιζόμενες παραβιάσεις της εθνικής της επικράτειας, κάτι που χρόνια τώρα γίνεται συστηματικά πια με τον ελληνικό χώρο, θαλάσσιο και εναέριο.

   Ό, τι συμβαίνει στην Ελλάδα με την Τουρκία είναι μοναδικό στον πλανήτη. Πουθενά αλλού δεν συμβαίνει. Κανένας Έλληνας κυβερνήτης δεν το έχει συνειδητοποιήσει;! Τόσο πωρωμένοι είναι αυτοί οι «κυβερνήτες» που αρνούνται να αντιληφθούν το εθνικά τραγικό της υπόθεσης;

   Και όμως, τα πράγματα είναι απλά και το μόνο που χρειάζεται είναι να μη θέλεις με κανέναν τρόπο η χώρα σου να είναι του κλότσου και του μπάτσου του θανάσιμου εχθρού της!

   Όταν σε απειλούν, δεν ζαρώνεις στη γωνιά σου, αλλά δείχνεις τα δόντια σου! Αυτό συμβαίνει και πρέπει να συμβαίνει παντού. Και πώς γίνεται αυτό;

   Πολύ απλά αλλά αποφασιστικά  δηλώνεις διεθνώς, έτσι ώστε όλες οι χώρες του κόσμου να είναι ενημερωμένες, ότι:

– όποιο πλεούμενο (αλιευτικό, πολεμικό) παραβιάσει τα 6 ν.μ. θα βυθιστεί πάραυτα, και

– όποιο αεροσκάφος παραβιάσει τα 10 ν.μ. θα καταρριφθεί πάραυτα.

   Στην ορισμένη περίπτωση,  τί νομίζουν οι Έλληνες κυβερνώντες;  Ότι η Τουρκία θα τους κηρύξει πόλεμο εάν η ελληνική αεροπορία βουλιάξει ένα παράνομο (μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα) τουρκικό αλιευτικό ή ακταιωρό ή καταρρίψει ένα παράνομο (μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο) τουρκικό αεροσκάφος;

   Κανένας πόλεμος δεν θα γίνει! Η Τουρκία θα ξεσαλώσει σε «έντονες διαμαρτυρίες», θα βρίσει και θα κάτσει στα αυγά της, γιατί  ξέρει πολύ καλά πως εάν κάνει το λάθος να μπει σε πόλεμο με την Ελλάδα η ζημιά της θα είναι τεράστια.

  Οι Τούρκοι κατέρριψαν ολόκληρο ρωσικό αεροπλάνο που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο για 500-800 μέτρα και οι Ρώσοι τί έκαναν; Μπλα μπλα μπλα και μπλα μπλα μπλα,  και εκεί τελείωσε η ιστορία, και άλλη φορά δεν έκαναν παραβίαση!

  Η Τουρκία τολμά να κάνει κι άλλη παράβαση; Βουλιάζεις το πλοίο της, ρίχνεις το αεροσκάφος της.  Σου είπα πως δεν ανέχομαι να παραβιάζεις τον εθνικό μου χώρο!

  Δεν παίζουμε με τα εθνικά σύνορα!!

   Εκτός και εάν και η ελληνική αεροπορία παραβιάζει κανονικά τα τουρκικά σύνορα, οπότε είμαστε… πάτσι!

  1. Αλλά τι καθόμαστε και συζητάμε τώρα; Τί λέμε και λέμε και προτείνουμε και εξοργιζόμαστε και αγανακτούμε όταν οι ίδιοι οι Έλληνες κυβερνώντες – ναι, καλά το διαβάζετε – ευνοούν την εισβολή των τουρκικών αλιευτικών σε όλο το Αιγαίο, από την Σαμοθράκη έως τα Κήθυρα;!

   Τί συζητάμε όταν διαπράττεται καραμπινάτη εσχάτη προδοσία με το να επιτρέπεις εσύ ο ίδιος   να μπαίνουν οι Τούρκοι ψαράδες, με συνοδεία τουρκικές ακταιωρούς, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα;!

   Διότι ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός της εσχάτης προδοσίας όταν με την ισχύ, εκ μέρους σου, του νέου Ποινικού Κώδικα την 1η Ιουλίου 2019 ευθέως και ρητώς καταργείς το άρθρο 401 του ιδίου Κώδικα,

   που προέβλεπε  ότι «Αλλοδαπός που ψαρεύει χωρίς δικαίωμα στην αιγιαλίτιδα ζώνη του ελληνικού κράτους τιμωρείται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών»,

   κάτι που καθαρά αντανακλάται σήμερα στην απίστευτη απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις σχετικά με τις μαζικές τουρκικές αλιευτικές παραβιάσεις στο Αιγαίο(βλ. Reader 20.9.2021, Ανενόχλητοι και με… ελληνικό νόμο οι Τούρκοι ψαράδες στα ελληνικά χωρικά ύδατα).

   Και τί λέει αυτή η απάντηση; Κάτι που είναι αδύνατον να το πιστέψει κανείς, να πιστέψει πως Έλληνες πολιτικοί το έχουν και νομοθετικά εγκρίνει, δηλαδή ότι η διενέργεια αλιείας από σκάφος με σημαία Τουρκίας εντός ελληνικών χωρικών υδάτων δεν αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα» (η υπογράμμιση δική μας).

   Η ίδια η Ελλάδα λοιπόν, οι ίδιοι οι Έλληνες κυβερνώντες δίνουν ελεύθερη πρόσβαση αλιείας στους Τούρκους μέσα στην ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη!

Υπάρχει πιο εσχάτη προδοσία απ΄ αυτή; Ίσα-ίσα με τον θανάσιμο εχθρό σου που κάνει τα πάντα για να σε εξοντώσει;

   Βέβαια το πιο πιθανόν είναι να έρθει τώρα η ΝΔ και να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για εσχάτη προδοσία. Και δεν θα έχει άδικο.

   Ωστόσο από την 1η.7.2019 έως την 21η.9.2021 τί έκανε; Θα μπορούσε να καταργήσει αυτή την επαίσχυντη διάταξη. κατάργησε όμως το προδοτικό συριζέικο έκτρωμα;

   Καθόλου! Απεναντίας: το δέχτηκε και συνεχίζει να το δέχεται!!

   Επομένως δεν θα έχουν διόλου άδικο όσοι κατηγορούν και την ΝΔ για εσχάτη προδοσία, γιατί ενώ θα μπορούσε να το ακυρώσει, δεν το ακύρωσε, με όλη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της.

   Όχι μόνο, αλλά και επιπλέον, με την αντεθνική οριοθέτηση ΑΟΖ με Ιταλία δέχτηκε ακόμη να μπορούν οι Ιταλοί ψαράδες να ψαρεύουν μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, όχι μόνο στα 6 ν.μ., αλλά και στα «νέα» 12 ν.μ.!! Δηλαδή ακόμη χειρότερα. Ακόμη πιο προδοτικά για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα!

   Και έρχεται τώρα ο ΥΠΕΞ Δένδιας υποκριτικά να δηλώνει πως η «παράνομη» αλιεία των Τούρκων μέσα στην ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη είναι παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και πως η ελληνική πλευρά είναι «προσηλωμένη» στην προάσπιση των δικαιωμάτων της!!

   Γι’ αυτό και επιτρέπει να μπαίνουν στα 2,5 ν.μ. μέσα στα χωρικά ύδατά της και στην ΑΟΖ της με την Αίγυπτο τουρκικές φρεγάτες και δεν τις κανονιοβολεί που παραβιάζουν συνέχεια τα ελληνικά εθνικά νερά!! 

   Αυτή είναι η «προάσπιση»; Ειλικρινά, μεταξύ κατεργαρέων, ποιος λοιδορεί ποιον;

   Αλλά το πιο τραγικό πιο είναι; Μα είναι ότι μόνο οι Τούρκοι ψαράδες έχουν αυτό δικαίωμα(!!), γιατί όλοι οι άλλοι, όπως «διευκρινίζει» η επιστολή, «πέραν των ανωτέρω» και «σε οποιαδήποτε περίπτωση διαπίστωσης διενέργειας αλιείας εντός Ε.Χ.Υ. από αλιευτικά σκάφη ξένης σημαίας… συλλέγεται αποδεικτικό υλικό… ώστε δυνητικά να επιβληθούν κυρώσεις»!!!(βλ. υπουργική επιστολή στις 14.9.2021 στο ίδιο Reader).

   Τελείως παρανοϊκά πράγματα, εκτός και εάν η «είδηση» και το γράμμα δεν είναι αληθινά!

  1. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο ακόμα, που μοιάζει με φαρσο-κωμωδία, αλλά είναι για κλάματα και μάλλον μια γιγαντιαία κοροϊδία του ελληνικού λαού.

   Κάθε τόσο οι τουρκικά πολεμικά πλοία πλησιάζουν τα 6 ν.μ. της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης και προσπαθούν να εμποδίσουν ή να εξουδετερώσουν ελληνικές ενέργειες πέρα αυτών των 6 μιλίων με την «δικαιολογία» πως βρίσκονται μέσα σε τουρκικά νερά,

   και τότε, άντε πάλι «διαμαρτύρονται σκληρά» οι Έλληνες κυβερνώντες για τις απροκάλυπτες τουρκικές «επεμβάσεις» στην «ελληνική υφαλοκρηπίδα» και «ΑΟΖ»!!

   Πριν από δυο μέρες η τουρκική φρεγάτα Gemlik μπήκε μέχρι τα 2,5 ν.μ. μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανατολικά της Κρήτης, δηλαδή παραβίασε δύο ελληνικά δικαιώματα: το ένα, τα 6 ν.μ. της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης, και το δεύτερο, την νόμιμη κατά UNCLOS έστω και κουτσουρεμένη ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου.

   Το τουρκικό πλοίο έμεινε καιρό μέσα στα ελληνικά νερά, η Ελλάδα όμως τί έκανε; «Τα πήρε στο κρανία», όπως λέμε μεταξύ μας; Μα τι λέμε; Πάλι μια «έντονη διαμαρτυρία, πάλι λόγια κούφια!, αντί να κάνει ένα μόνο πράγμα:

   να δώσει στους Τούρκους διορία 5 λεπτών για να φύγουν, αλλιώς θα χτυπήσει το παρείσακτο πλοίο τους. Και εάν αυτοί επιμένουν να μη φύγουν, να στείλει δυο αεροπλάνα όντως να το χτυπήσουν!

   Αυτά κάνουν τα κράτη που έχουν κυβερνήσεις που πραγματικά νοιάζονται και υπερασπίζονται τα εθνικά δικαιώματα και την εθνική κυριαρχία! Πράξεις, όχι λόγια.

   Πόσο λοιπόν μπορούμε να κοροϊδευόμαστε; Και πόσο πια να κοροϊδεύουμε τους πάντες γνωρίζοντας κάλλιστα πως οι διαμαρτυρίες μας είναι ψεύτικες, τελείως ψεύτικες και προσχηματικές, γιατί όλοι γνωρίζουμε πως πέρα από τα 6 ναυτικά μίλια των ελληνικών χωρικών υδάτων η Ελλάδα δεν έχει τίποτα δικό της και όλη η άλλη θάλασσα είναι διεθνής, από τα 6 ν.μ. και ένα εκατοστό και μετά η θάλασσα είναι διεθνής και όλοι, όχι μόνο οι Τούρκοι, μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν, αρκεί να μην κάνουν ζημιές στον θαλάσσιο χώρο και σε ό, τι αυτός περιέχει: μπορούν να ψαρέψουν, να κάνουν έρευνες, να κάνουν μπάνιο και ηλιοθεραπεία, να κάνουν πάρτυ!

   Η Ελλάδα – αλλά μάλλον οι Έλληνες κυβερνήτες – δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να «παρακολουθείς»(!!!)  και να τρώει τα νύχια της,

   αφού τίποτα δεν έκανε και ποτέ από όσα έκαναν όλες οι χώρες του πλανήτη! Ούτε 12 μίλια, ούτε υφαλοκρηπίδα, ούτε ΑΟΖ!

   Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν προσδιόρισε, τίποτα δεν ανακήρυξε, τίποτα δεν οριοθέτησε!!

   Και εκεί που κάτι έκανε, κι αυτό εις βάρος της(!), ούτε καν έχει το σθένος να το υπερασπιστεί με πράξεις! Μόνο λόγια!

   Επομένως, πώς μπορεί μια χώρα, που δεν μερίμνησε και δεν θέλησε ποτέ να εξασφαλίσει τα μεγάλα δικαιώματά που της δίνει ο διεθνής νόμος και το μόνο που έκανε ήταν η ίδια να αυτοπεριοριστεί μέσα στον ζουρλομανδύα των 6 ν.μ.(!!!), να έρχεται μετά και να διαμαρτύρεται γιατί ο τάδε ή ο δείνας  περιφέρεται ελεύθερα και ωραία έξω από την φυλακή της των 6 ν.μ., όπως συμβαίνει σε όλο το Αιγαίο

   και όπου, με αυτόν τον μαζοχιστικό αυτοπεριορισμό καταδίκασε την ύπαρξη του συμπλέγματος του Καστελλόριζου και άλλων βασικών νησιών της;;

   Είναι απολύτως γελοίο, και σίγουρα όλοι γελούν με τις γελοίες της διαμαρτυρίες για τους Τούρκους που  της «τρώνε»  την υφαλοκρηπίδα της (που η ίδια δεν προσδιόρισε) ή την ΑΟΖ της (που η ίδια δεν οριοθέτησε ή οριοθέτησε τελείως πλημμελώς και εγκληματικά ευνοϊκά για την Τουρκία, όπως όλοι ξέρουμε)!

   Κανείς δεν εμποδίζει τους Έλληνες κυβερνώντες να κοροϊδεύουν όσο θέλουν τους εαυτούς τους.  Δεν μπορούν όμως να κάνουν πως πιστεύουν ότι οι ξένοι πιστεύουν στις διαμαρτυρίες τους (κάτι σαν τον περίφημο στίχο του Ντάντε Αλιγκιερι: cred’ io ch’ ei credette ch’ io credessi!), ότι πιστεύουν πως οι Έλληνες έχουν δίκιο να «διαμαρτύρονται» όταν οι Τούρκοι έρχονται και «κάθονται» έξω από τα 6 ελληνικά ν.μ. και γι’ αυτό να πιστεύουν πως μπορούν να πείσουν τους πολίτες τους και τον λαό τους.

   Είπαμε: είναι καλό να έχουμε συμμάχους, φίλους, εταιρικά παρεδώσε, αλλά όταν αυτές οι συμμαχίες, φιλίες και παρεδώσε δεν είναι άλλο παρά σχοινιά στο λαιμό και καθόμαστε να μας βάλουν αυτά τα σχοινιά στο λαιμό μας, τότε γινόμαστε εκείνο για το οποίο ο λαός χρησιμοποιεί την έκφραση «πουλημένο…..» με ό, τι άλλο ο καθείς θέλει να προσδιορίσει.  Και βεβαίως δεν είναι ωραίο οι ίδιοι οι πολίτες που μας έδωσαν την εξουσία να έχουν τέτοια αισχρή ιδέα για εμάς,

   γινόμαστε αντεθνικοί, ανθέλληνες, καταστροφείς της χώρας μας, δοσίλογοι, εγκληματικά ασυνείδητοι, εχθροί του ίδιου του εαυτού μας!

   Ευχή είναι να γίνει γρήγορα μια μεταστροφή, γιατί το αληθινό, το νόμιμο, το ηθικό politically correct δεν προβλέπει καθόλου την εκποίηση της πατρίδας, την ακύρωση της οντότητάς της, τον υποβιβασμό της εθνικής της εμβέλειας, τον ακρωτηριασμό της!

   Αυτή πρέπει να είναι η αρχή και το τέλος κάθε εθνικής διεθνούς πολιτικής – και θα πρέπει κάποτε κάποιος να ασχοληθεί ενεργά με το εάν ή όχι αυτή η αρχή και τέλος τηρούνται από τους έχοντες ευθύνη και εξουσία.

   Τελικά έχει κανείς την εντύπωση ότι η Ελλάδα και η κυβερνώντες της βαδίζουν μέσα στις προδιαγραφές μιας κρυφής πολιτικής συνωμοσίας  και έχει κανείς την εντύπωση ότι, σαν τον αρχαίο Ρωμαίο Κατιλίνα, στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί, κρυμμένοι και φανεροί.

   Η ερώτηση είναι: υπάρχει επίσης κάποιος σαν τον Κικέρωνα για να σταματήσει τους «Κατιλίνους» πριν την ολική κατάρρευση;

   Quo usque tandem abutere Catilina patientia nostra?

Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Ελληνιστής  

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube