REAL TIME |

Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 26 Σεπτεμβρίου 2021

Τέσσερις Παλαιστίνιοι νεκροί σε ισραηλική επιδρομή στη Δυτική Όχθη

Τέσσερις Παλαιστίνιοι νεκροί σε ισραηλική επιδρομή στη Δυτική Όχθη

Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομών του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Σφοδρές μάχες λέγεται ότι συνεχίζονται κοντά στην πόλη Τζενίν.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει επιχείρηση εναντίον των μαχητών της Χαμάς που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν ανέφεραν θύματα, αλλά τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν.

Οι παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι ένα άτομο σκοτώθηκε στο Μπουρκίν κοντά στη Τζενίν και άλλα τρία στο Μπίντου κοντά στην Ιερουσαλήμ.

Ανταποκριτές λένε ότι υπήρχε από καιρό ανησυχία στο Ισραήλ ότι η Χαμάς, η οποία διοικεί τη Γάζα, θα μπορούσε επίσης να αμφισβητήσει την αντίπαλό της Παλαιστινιακή Αρχή στη Δυτική Όχθη.

Την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Τζενίν, το Ισραήλ συνέλαβε εκ νέου τους δύο τελευταίους από τους έξι φυγόδικους Παλαιστίνιους, οι οποίοι είχαν διαφύγει από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Τον Αύγουστο τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή για τη σύλληψη ενός υπόπτου στη Δυτική Όχθη.

Μερικές εβδομάδες πριν από αυτό, δύο Παλαιστίνιοι αξιωματικοί και ένας Παλαιστίνιος που θεωρούνταν ύποπτοι από το Ισραήλ ότι πραγματοποίησαν επιθέσεις σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μυστικής επιδρομής στη Τζενίν.

Τουλάχιστον 256 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα στις συγκρούσεις διάρκειας 11 ημερών τον Μάιο μεταξύ Ισραήλ και παλαιστινιακών μαχητικών ομάδων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, και 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube