Weather Icon

Τάσος Νούσιας: Με επέλεξαν ως αφηγητή για τη «Δέηση Πόντου» οι 353.000 αθώες ψυχές

Τάσος Νούσιας: Με επέλεξαν ως αφηγητή για τη «Δέηση Πόντου» οι 353.000 αθώες ψυχές

«Δεν με διάλεξε μόνο ο Γιώργος Γεωργιάδης ως αφηγητή στη Δέηση Πόντου, αλλά μαζί του και οι 353.000 ψυχές των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού». Με λόγο γεμάτο συναίσθημα, ο γνωστός ηθοποιός Τάσος Νούσιας δίνει στο pontosnews.gr το στίγμα της παρουσίας του στο δρώμενο που θα παρουσιαστεί σήμερα στις 8:30 το βράδυ, στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη.

Ένα δρώμενο το οποίο ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος έγραψε τα κείμενα και είχε την ιδέα αλλά και την ευθύνη για τη διοργάνωσή του, ονομάζει ως «δοξαστική μουσική τοιχογραφία των παθών του Πόντου».

Ηπειρώτης στην καταγωγή, ο Τάσος Νούσιας σημειώνει ότι έχει ακούσει συγκλονιστικές ιστορίες από Πόντιους φίλους του για τα δραματικά γεγονότα της Γενοκτονίας. Χαίρεται, όπως λέει, που βλέπει να μεταφέρουν οι Πόντιοι αυτές τις μνήμες από γενιά σε γενιά  και να τις κουβαλάνε μέσα στις ψυχές τους.

«Βλέπω με χαρά ότι οι Πόντιοι δεν χάνουν το χορό τους, τα τραγούδια τους, τη γλώσσα τους, την παράδοσή τους, ακόμα και την κουζίνα τους. Κρατάνε ζωντανά όλα αυτά που αποτελούν, όλα αυτά που σημαίνουν ποντιακός ελληνισμός», τονίζει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube