REAL TIME |

Weather Icon

Συνελήφθη στη Σερβία διπλωμάτης των Σκοπίων που καταζητείται από την Αρμενία

Συνελήφθη στη Σερβία διπλωμάτης των Σκοπίων που καταζητείται από την Αρμενία

Οι σερβικές αρχές επιβολής του νόμου συνέλαβαν τον Μίλεν Μιλενκόφσκι, έναν διπλωμάτη της Βόρειας Μακεδονίας που αναζητείται από την Αρμενία, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι Alsat.

Σύμφωνα με την πηγή, η σύλληψη έγινε στις 27 Αυγούστου, όταν ο Μιλενκόφσκι διέσχιζε το συνοριακό πέρασμα «Πρέσεβο» για να εισέλθει στο έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας. Ωστόσο, το Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μόνο στις 3 Σεπτεμβρίου.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας επιβεβαιώνει ότι ένας υπάλληλος του Υπουργείου, ο οποίος ήταν επί του παρόντος συνδεδεμένος με την αποστολή του ΟΑΣΕ στη Βιέννη, συνελήφθη στις 27 Αυγούστου στη Δημοκρατία της Σερβίας. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας ενημέρωσε επίσημα την Πρεσβεία της Βόρειας Μακεδονίας στο Βελιγράδι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σερβικό δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης με βάση διεθνούς εντάλματος για έγκλημα που διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια ιδιωτικού ταξιδιού», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, οι σερβικές αρχές ενήργησαν σύμφωνα με το αίτημα της αρμενικής πλευράς, στο πλαίσιο μιας υπόθεσης όπου ο Μιλενκόφσκι είναι ένας από τους κατηγορούμενους. Ταυτόχρονα, ο διπλωμάτης είναι συγγενής του Σάσο Μιαλκόφ, του πρώην επικεφαλής της εθνικής αντικατασκοπείας της χώρας, ο οποίος εκτίει αυτήν την περίοδο ποινή για κατάχρηση εξουσίας.

Σύμφωνα με τις αρμενικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, το 2018, τρεις διπλωμάτες από τη Βόρεια Μακεδονία, με επικεφαλής τον Μιλενκόφσκι, βοήθησαν τον πρώην Αρμένιο αξιωματούχο να φύγει από τη χώρα με ιδιωτικό αεροπλάνο.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube