Weather Icon

Συμμαχία κατά της Κίνας

Συμμαχία κατά της Κίνας

Σάββας Καλεντερίδης: Πώς επηρεάζει την Ελλάδα η συμμαχία AUCUS στον Ειρηνικό εξηγεί ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης.

Μέρκελ και Μακρόν συναντήθηκαν στο Παρίσι στη σκιά της νέας συμμαχίας, με τους δύο ηγέτες πάντως στις δηλώσεις τους να μην κάνουν καμία αναφορά σε αυτήν. Σιγή τηρεί και η Μόσχα.

H εξέλιξη είναι σημαντική γιατί μας βοηθά να ερμηνεύσουμε την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δεύτερη ερμηνεία αφορά την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν. Η αποχώρηση έγινε προκειμένου να επικεντρωθεί η αγγλοσαξονική συμμαχία κατά της Κίνας.

Άλλο συμπέρασμα είναι, ότι οι ΗΠΑ και η Αγγλία αγνόησαν την ΕΕ και έδωσαν την πισώπλατη μαχαιριά στη Γαλλία. Ύπαρξη μυστικού σχεδίου Αγγλίας-Τουρκίας να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή Ώρα Ελλάδας στο Open Beyond στις 17 Σεπτεμβρίου 2021.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube