REAL TIME |

Weather Icon

Στις 23 Σεπτεμβρίου 1821 η Άλωση της Τριπολιτσάς άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση της Ελλάδας

Στις 23 Σεπτεμβρίου 1821 η Άλωση της Τριπολιτσάς άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση της Ελλάδας

Κορυφαίο γεγονός κατά το πρώτο έτος του αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας αποτελεί η Άλωση της Τριπόλεως από τα ελληνικά στρατεύματα υπό την ηγεσία του αρχιστρατήγου Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

Η Άλωση έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821 και ο αντίκτυπος που προκλήθηκε εμψύχωσε τους επαναστατημένους Έλληνες και θορύβησε την Υψηλή Πύλη.

Ταυτόχρονα, σηματοδότησε το έναυσμα ώστε οι Μεγάλες Δυνάμεις να αισθάνονται ότι οι τότε ταπεινωμένοι και εξαχρειωμένοι Έλληνες ήταν σε θέση να διεκδικήσουν την επανάκτηση των πατρώων εδαφών με ότι συνεπαγόταν αυτή η διεκδίκηση.

Στο έργο του Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Ο στρατιωτικός ηγέτης της Ελληνικής Επανάστασης που κυκλοφόρησε το 2020 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, ο Ιάκωβος Δ. Μιχαηλίδης γράφει:

Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη έως τότε στρατιωτική επιτυχία των επαναστατών, γεγονός όχι μόνο συμβολικής αλλά και στρατηγικής σημασίας, αφού η πόλη αποτελούσε νευραλγικό διοικητικό κέντρο της Πελοποννήσου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube