Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 8 Σεπτεμβρίου 2021

Στην Τουρκία ο γιός του Καντάφι μετά την απελευθέρωσή του

Στην Τουρκία ο γιός του Καντάφι μετά την απελευθέρωσή του

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο Σαάντι Καντάφι, γιος του πρώην δικτάτορα της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, ταξίδεψε στην Τουρκία μετά την αποφυλάκισή του ανέφερε τη Δευτέρα η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah. Η άφιξη του Καντάφι στην Τουρκία οργανώθηκε από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη σχόλια του Μούσα Ιμπραήμ Καντάφι, στενής πηγής της οικογένειας Καντάφι, σε τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα που δεν αναγνώρισε.

Πηγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Λιβύης επιβεβαίωσε ότι ο Καντάφι αφέθηκε ελεύθερος, μετέδωσε το BBC τη Δευτέρα. Ο τρίτος γιος του Λίβυου ηγέτη ήταν πρώην διοικητής των ειδικών δυνάμεων της Λιβύης. Έφυγε στον Νίγηρα όταν ο πατέρας του ανατράπηκε και σκοτώθηκε σε εξέγερση που υποστηρίχθηκε από το ΝΑΤΟ το 2011. Ο άλλος του γιός αργότερα συνελήφθη και εκδόθηκε στη Λιβύη, όπου αντιμετώπισε νομικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του φόνου. Το 2018, απαλλάχθηκε από δικαστήριο της Λιβύης.

«Ο Σαάντι υποτίθεται ότι είχε αποφυλακιστεί πριν από δύο χρόνια όταν κηρύχθηκε η αθωότητά του, αλλά κάποιοι επιτελείς στην Τρίπολη και εκείνοι της σημερινής κυβέρνησης που δεν ακολούθησαν τις δικαστικές εντολές αρνήθηκαν να τον αφήσουν ελεύθερο», δήλωσε ο Μούσα Ιμπραήμ Καντάφι. Ο Καντάφι απελευθερώθηκε εν μέσω πίεσης από τον Λιβυκό λαό και τις φυλές, είπε. Η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία είχαν επίσης πει ότι θα τον καλωσόριζαν, αλλά επέλεξε να πάει στην Τουρκία, είπε. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube