Weather Icon

Σκηνικό τρομοκρατίας στο Αρτσάχ! Καταστροφές σε κατοικίες Αρμενίων από πυροβολισιμούς των αζερικών ενόπλων δυνάμεων

Σκηνικό τρομοκρατίας στο Αρτσάχ! Καταστροφές σε κατοικίες Αρμενίων από πυροβολισιμούς των αζερικών ενόπλων δυνάμεων

Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν: Οι αζερικές ένοπλες δυνάμεις άνοιξαν πύρ κατά θέσεων των Αρμενίων αλλά και κατοικίες πολιτών. Σημειώθηκαν καταστροφές σε 6 σπίτια.

Σκηνικό τρόμου εκτυλίχθηκαν στα χωριά του Καρμίρ Σούκα και του Ταγαχαβάρντ στην περιοχή του Μαρτουνί του Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ) το πρώι της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου.

Όπως κατήγγειλε με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωικής Δικτύωσης ο συνήγορος υπεράσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Καραμπάζ, Γκεγχάμ Στεπανιάν, οι αζερικές ένοπλες δυνάμεις άνοιξαν πύρ κατά θέσεων των Αρμενίων αλλά και κατοικίες πολιτών.

Καταγράφηκαν καταστροφές σε έξι σπίτια οικογενειών που ζούνε στην περιοχή. Για το γεγονός ενημερώθηκαν οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις του Καραμπάχ.

Ο Στεπανιάν χαρακτήρισε το περιστατικό ως «ευθεία απειλή για τη ζωή, την υγεία και άλλων ζωτικών δικαιωμάτων» για τον κόσμο του Αρτσάχ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube