Weather Icon
Συρία , Τουρκία 28 Σεπτεμβρίου 2021

Σφοδρή ρωσική επίθεση σε φιλοτουρκική ομάδα στη βόρεια Συρία

Σφοδρή ρωσική επίθεση σε φιλοτουρκική ομάδα στη βόρεια Συρία

Τουλάχιστον επτά μαχητές από μια συριακή παράταξη πιστή στην Άγκυρα σκοτώθηκαν την Κυριακή σε ρωσική αεροπορική επιδρομή σε περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Τουρκίας και των τοπικών συμμάχων της στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι «επτά μέλη της Μεραρχίας Χαμζά πιστά στην Τουρκία σκοτώθηκαν, ως αποτέλεσμα ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων που είχαν στόχο το στρατηγείο της μεραρχίας στο χωριό Μπραντ στο Τζαμπάλ Αλ Αχλάμ στο Αφρίν,  βόρεια της επαρχίας του Χαλεπίου, λέγοντας ότι οι επιδρομές τραυμάτισαν και «περίπου 11 μέλη του τμήματος».

Ο διευθυντής του παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν , δήλωσε ότι ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές από το Σάββατο στο Αφρίν, χαρακτηρίζοντάς τα ως «σπάνια» σε αυτήν την περιοχή.

Ο αξιωματούχος δημοσίων σχέσεων στον αποκαλούμενο «Εθνικό Στρατό» που σχηματίστηκε από την Άγκυρα από πιστές σε αυτήν παρατάξεις , επιβεβαίωσε στο AFP ότι «το μήνυμα της Ρωσίας είναι σαφές, το οποίο είναι να ασκήσει πίεση στους Τούρκους (…) και να επιβεβαιώσει ότι εκεί δεν αποτελούν σύνορα ή κόκκινες γραμμές για τις δράσεις και τους στρατιωτικούς στόχους της στη Συρία».

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube