Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 7 Σεπτεμβρίου 2021

Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν φιλοτουρκικές δυνάμεις στην Συρία – Σε σημεία κλειδιά το πυροβολικό του Άσαντ

Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν φιλοτουρκικές δυνάμεις στην Συρία – Σε σημεία κλειδιά το πυροβολικό του Άσαντ

Χωριανόπουλος Άγγελος

Μαχητικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS) πραγματοποίησαν σειρά αεροπορικών επιθέσεων, στοχεύοντας θέσεις φιλότουρκων μαχητών στη νότια επαρχία Ιντλίμπ. Τα ξημερώματα της 6ης Σεπτεμβρίου, η VKS βομβάρδισε κρησφύγετα μαχητών κοντά στα χωριά Kansafrah, al-Fterah και Ain Larouz στην περιοχή Jabal al-Zawiyah στη νότια ύπαιθρο του Idlib. Σύμφωνα με αναφορές του SOHR επλήγησαν και στρατόπεδα εκπαίδευσης φιλότουρκων αντάρτικων δυνάμεων.

https://southfront.org/wp-content/uploads/2021/09/2.mp4?_=1

https://southfront.org/wp-content/uploads/2021/09/3.mp4?_=3

Ταυτόχρονα, δυνάμεις του πυροβολικού του Συριακού Αραβικού Στρατού (ΣΑΑ) έπληξαν θέσεις μαχητών στο Κανσάφρα στο Τζαμπάλ αλ-Ζαουγιάχ στο νότιο Ιντλίμπ. Η κατάσταση στο Ιντλίμπ παραμένει τεταμένη. Η SAA και τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη συνεχίζουν να στοχεύουν θέσεις μαχητών στο Ιντλίμπ της Συρίας σε καθημερινή βάση, ως απάντηση στις τακτικές παραβιάσεις της εκεχειρίας. Η κατάπαυση του πυρός μεσολάβησε από τη Ρωσία και την Τουρκία στις 5 Μαρτίου 2020, ωστόσο, οι ντόπιοι μαχητές δεν έχουν ακόμη τηρήσει τη συμφωνία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube