Weather Icon

Πρώτα φυλάμε το σπίτι μας γιατί δεν θα μας σώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώτα φυλάμε το σπίτι μας γιατί δεν θα μας σώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββας Καλεντερίδης:  Το ζήτημα της κρίσης στο Αφγανιστάν σχολιάζει ο γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή “Γεωπολιτικά Παίγνια” με τον Δήμο Βερύκιο στον AlphaRadio 989.

Το κύρος των ΗΠΑ κάμφθηκε ανεπανόρθωτα στο Αφγανιστάν. Θα επιστρέψουν στην περιοχή, όπως στο Βιετνάμ. Αναθέτουν τη βρώμικη δουλειά στην Τουρκία. Δημιούργησαν προβλήματα σε Ρωσία και Κίνα. Η Ρωσία παίρνει την εκδίκησή της για τη δικιά της αποχώρηση που έγινε εξαιτίας της συμμετοχής των Αμερικανών. Όμως η Ρωσία έχει ισχυρά ερείσματα στη χώρα.

Για να ελέγξει την αστάθεια, πρέπει να καταναλώσει τεράστια ενέργεια. Η Ρωσία κατόρθωσε να δέσει τις χώρες της κεντρικής Ασίας στο άρμα της, με εξαίρεση το Αζερμπαϊτζάν. Ασκεί ασφυκτική επιρροή στην περιοχή.

Ο διάδρομος που οδηγεί στην περιοχή των Ουιγούρων, μία μειονότητα εντός της Κίνας, η οποία αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της. Αυτό είναι το σοβαρό πρόβλημα για το Πεκίνο.

Η ομολογία Ερντογάν για Αφγανιστάν και η επίσκεψη του συμβούλου της Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Τουρκία. Τα συμφέροντα που ταυτίζονται και ο διάδρομος προς την Καμπούλ.

Η πρώτη απώλεια για την Ελλάδα είναι η αλλαγή πολιτικής των Εμιράτων κάτι που επηρεάζει την αμυντική συμφωνία που έχουμε κάνει. Η δεύτερη είναι ο ρόλος που διεκδικεί η Τουρκία με το αεροδρόμιο. Αν παραμείνει εκεί τότε θα παίξει σημαντικό ρόλο γέφυρας.

Η τρίτη είναι το ζήτημα των μεταναστών. Ήδη η Τουρκία έχει 300.000 Αφγανούς, όταν το Ιράν έχει 800.000.

Ο Ερντογάν ό,τι ανταλλάγματα ζητήσει θα τα ζυγίζει με το πολιτικό κόστος. Γιατί προέχει για αυτόν το ζήτημα της επανεκλογής του.

Θα πρέπει να υπολογίσουμε, με βάση το χειρότερο σενάριο, ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα αρχίσει να στέλνει μετανάστες που στέλνει ήδη. Αυτό σημαίνει, ότι θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα, όπως έγινε πέρσι στην Καστανιές, αλλά και φόβο στην Ευρώπη και να επικαιροποιήσει την προηγούμενη συμφωνία. Μετά τα 6 δις, να πάρει άλλα τόσα τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα.

Μπορεί κάποια στιγμή να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Η ρευστοποίηση του σκηνικού δείχνει πόσο πρέπει να ισχυροποιήσουμε θεσμικά, πολιτικά, στρατιωτικά το εθνικό κράτος. Γι’αυτό θα μας σώσει. Δεν θα μας σώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Ευρωπαίοι κρίνουν και αυτοί γεωπολιτικά, με τα δικά τους κριτήρια και συμφέροντα . Αντί να επιβάλλουν κυρώσεις στον Ερντογάν του έδωσαν και 6 δις.

Πρώτα λοιπόν θα πρέπει να διαφυλάξουμε το σπίτι μας και μετά θα επιδιώξουμε την αλληλεγγύη της ΕΕ για το θέμα. Το φλέγον ζήτημα των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή «Γεωπολιτικά Παίγνια» στις 30 Αυγούστου 2021.

Συντονιστείτε, απόψε στις 22:30, στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Για να παραγγείλετε το βιβλίο “ΜΙΤ: Στη φωλιά του τουρκικού παρακράτους” πατήστε ΕΔΩ:

“MIT: Η Φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους”

Τρομοκρατία – Ναρκωτικά – Γκρίζοι Λύκοι

Συγγραφείς: Κώστας Πικραμένος – Σάββας Καλεντερίδης

Τα δύο βιβλία του Μάνου Ηλιάδη που περιγράφουν τη ΜΙΤ και τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, αποτελούν τη βάση, όμως αφορούν εξελίξεις μέχρι το 2010.

Από τότε μέχρι το 2021, στη ΜΙΤ και στις άλλες υπηρεσίες πληροφοριών, όπως και στις μετωπικές και παρακρατικές-παραστρατιωτικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν, έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές.

Κυριότερη η στρατολόγηση, εξοπλισμός, εκπαίδευση και χρησιμοποίηση των τζιχαντιστών σε μέτωπα και πολέμους που διεξάγει η Τουρκία σε διάφορες χώρες.

Αυτές οι αλλαγές καθώς και αποκαλύψεις για την αδιατάρακτη σχέση κράτους – πολιτικής – μαφίας συμπεριλαμβάνονται στο νέο βιβλίο των Κώστα ΠικραμένουΣάββα Καλεντερίδη «ΜΙΤ – Η Φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους», που έχει υπότιτλο «Τρομοκρατίας-Ναρκωτικά-Γκρίζοι Λύκοι».

Το βιβλίο γίνεται εξαιρετικά επίκαιρο, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ, για τη σχέση του τουρκικού κράτους με το παρακράτος, τη μαφία, το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών και την αποστολή όπλων σε τρομοκρατικές ομάδες όπως η Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Μάνο Ηλιάδη και σε όσους αντιστέκονται στην τουρκική βαρβαρότητα.

*Τι είναι πραγματικά η MIT, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών;

*Ποια είναι η δομή και η αποστολή της με το νέο νομικό πλαίσιο;

*Ποια είναι τα τεχνικά μέσα που διαθέτει;

*Ποιος είναι ο ρόλος της στη νεοοθωμανική στρατηγική του Ταγίπ Ερντογάν;

*Επιτρέπεται, βάσει του νόμου της, η απαγωγή ή ακόμη και η δολοφονία «εχθρών» στο εξωτερικό;

*Ποια ήταν η συμμετοχή της στη δολοφονία των τριών Κουρδισσών στελεχών του PKK στο Παρίσι το 2013;

*Ποιες είναι οι μετωπικές της οργανώσεις και πώς στρατολογεί πληροφοριοδότες;

*Ποιος ο ρόλος της ΜΙΤ στη λογιστική – και όχι μόνο – υποστήριξη των τζιχαντιστών στη Συρία, τη Λιβύη και τον Καύκασο;

*Ποια είναι τα δίκτυά της σε Μέση Ανατολή, Αφρική, ΗΠΑ και Ευρώπη;

*Ποια είναι η δράση της στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία (2010-2020);

*Ποιες είναι και πώς δρουν οι παρακρατικές – παραστρατιωτικές οργανώσεις στην Τουρκία και το εξωτερικό;

Το παρόν βιβλίο -πλήρως επικαιροποιημένο και με τεράστιο όγκο πληροφοριών- παρέχει τις απαντήσεις στις ως άνω ερωτήσεις και ρίχνει φως στη σύγχρονη ΜΙΤ. Κυκλοφόρησε πρόσφατα στη Γαλλία και αποτελεί απαραίτητο εγχειρίδιο για τον Ελλαδίτη και Κύπριο Έλληνα που θέλει να κατανοήσει σε βάθος τη νεοοθωμανική Τουρκία του 21ου αιώνα μέσα από την παρουσίαση και ανάλυση της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Άλλωστε όπως έχει δηλώσει και ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (κατά το παρελθόν): «Ένας Πρόεδρος που δεν εμπιστεύεται τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της χώρας του, είναι τελείως άμυαλος».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube

σχετικά άρθρα