Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 29 Σεπτεμβρίου 2021

Πούτιν: Σημαντικές οι συνομιλίες με τον Ερντογάν – Η συμβουλή στον Τούρκο πρόεδρο για το Sputnik V

Πούτιν: Σημαντικές οι συνομιλίες με τον Ερντογάν – Η συμβουλή στον Τούρκο πρόεδρο για το Sputnik V

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε σήμερα (29/09) με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι της Ρωσίας. Επί τάπητος ετέθησαν οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις, αλλά και διεθνή ζητήματα.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι.

Η συνάντηση των δύο ηγετών διήρκησε για περίπου τρεις ώρες.
Σε ό,τι αφορά την ατζέντα της συνάντησης, όπως έγινε γνωστό, στο «τραπέζι» βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, αλλά και περιφερειακά ζητήματα, όπως είναι η κατάσταση στη Συρία, η Λιβύη, οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και ο Καύκασος.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για «σημαντικές συνομιλίες».
«Ευχαριστώ για την επίσκεψή σας. Ήταν πολύ χρήσιμη και κατατοπιστική. Θα βρισκόμαστε σε επικοινωνία» σημείωσε ο Πούτιν, απευθυνόμενος στον Ερντογάν.

Στο πλαίσιο των δηλώσεών τους, ο Πούτιν μάλιστα συνέστησε στον Ερντογάν, την επόμενη φορά που θα εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, να είναι με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη δημόσια συνάντηση τετ α τετ που πραγματοποιεί ο Ρώσος πρόεδρος μετά την καραντίνα, στην οποία είχε τεθεί ο Πούτιν, έπειτα από κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο κοντινό του περιβάλλον.
Πριν τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για «θετικές εξελίξεις» στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις, σημειώνοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις είναι μερικές φορές δύσκολες, αλλά εν τέλει έχουν θετικό αποτέλεσμα».

Σε ό,τι αφορά, εν τω μεταξύ, τη διεθνή ατζέντα, ο πρόεδρος της Ρωσίας επεσήμανε οι δύο χώρες συνεργάζονται «αρκετά επιτυχώς».

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube