REAL TIME |

Weather Icon
Λαθρομετανάστευση 5 Σεπτεμβρίου 2021

Ποια αόρατη δύναμη στηρίζει τις ΜΚΟ και υπερισχύουν των κρατών;

Ποια αόρατη δύναμη στηρίζει τις ΜΚΟ και υπερισχύουν των κρατών;

Η κυβέρνηση αντί να κλείσει τις ΜΚΟ, τις εξισώνει με το Λιμενικό με νόμο

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη

Είναι πλέον σε όλους γνωστό το πως δουλεύει το επιτελικό κράτος της ΝΔ. Είναι ένα υπερσυγκεντρωτικό ολοκληρωτικό σύστημα, το οποίο έχει φτάσει στο σημείο να συντάσσεται κεντρικά το σύνολο σχεδόν των υπουργικών νομοσχεδίων.

Ένα τέτοιο νομοσχέδιο είναι και το χθεσινό που ψηφίσθηκε στην άφωνη και «ανίσχυρη» πολιτικά Βουλή και το οποίο αφορούσε θέματα τωνπαράνομα εισβαλλόντων στη χώρα αλλοδαπών(άσυλο, διεθνή προστασία, άδειες διαμονής κ.λ.π.). ενόψει προφανώς και της αναμενόμενης νέας εισβολής στη χώρα δεκάδων χιλιάδων Αφγανών, μετά την κατάρρευση του εκεί φιλοαμερικανικού καθεστώτος.

Πριν πούμε μερικά πράγματα για το ίδιο το νομοσχέδιο, να πούμε ότι μαζί με το νομοσχέδιο κατατέθηκαν, όπως το συνηθίζει η κυβέρνηση της ΝΔ και τέσσερις τροπολογίες, όπου σε μία (με αρ. 1055) νομοθετήθηκε η χορήγηση μεταλλίων (!) σε εκείνους που ασχολούνται με τα θέματα των παράνομων μεταναστών και σε μια άλλη (με αρ. 1054) νομοθετήθηκε η πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη θέση του ανεμβολίαστου προσωπικού που τίθεται σε αναστολή εργασίας, καθώς και απευθείας συμβάσεις για πρόσληψη διοικητικού προσωπικούστα νοσοκομεία, για ιατρικές εξετάσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια και για χρήση ιδιωτικών ασθενοφόρων.

Επανερχόμενοι στο κεντρικό νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε, αυτό μπορεί να χωριστεί σε δύο βασικά μέρη.

Στο ένα, η κυβέρνηση της ΝΔ επιτρέπει στις ελληνικές και διεθνείς ΜΚΟ, καθώς και στα μέλη, τους υπάλληλους και τους συνεργάτες τους, να δραστηριοποιούνται σε χώρο αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την περισυλλογή των παράνομων μεταναστών. Δηλαδή, αυτό που γινόταν μέχρι τώρα έτσι κι αλλιώς, τώρα ο κ. Μητσοτάκης το κάνει νόμο. Για να ρίξει όμως «στάχτη στα μάτια» αφελών ψηφοφόρων, ορίζει απλά ότι οι ΜΚΟ θα πρέπει τάχα να είναι εγγεγραμμένες στο σχετικό Μητρώο και να συνεργάζονται δήθεν με το Λιμενικό. Και αν δεν τα κάνουν αυτά, προβλέπονται κάποιες ποινές «χάδια», για τις αόρατες ελληνικές και ξένες ΜΚΟ. Δηλαδή «πιάσε το αυγό και κούρευτο». Με λίγα λόγια, ο νόμος της ΝΔ εξισώνει τις ΜΚΟ με το Λιμενικό, αντί να απαγορεύσει κάθετα οποιαδήποτε δράση τους και να κλείσει όλες τις σχετικές ΜΚΟ.

Το άλλο μέρος, αν και το νομοσχέδιο επιγράφεται ως «Αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, κ.λ.π.» είναι ένα καθαρά προπαγανδιστικό νομοσχέδιο για τα μάτια αφελών ψηφοφόρων που έχουν αγανακτήσει με την όλη κατάσταση. Η αλήθεια είναι πικρή. Καμία απέλαση δεν θα γίνει γιατί κοστίζει πολλά χρήματακαι γιατί δεν το επιτρέπει ο διεθνής παράγοντας, αλλά αυτό δεν θα το ακούσετε να το λέει κανέναΜΜΕ, κανένας γκλομπαλιστής πολιτικός. Τι γίνεται λοιπόν στην πράξη; Εκείνοι των οποίων απορρίπτονται τα αιτήματα ασύλου, τελικά καταλήγουν να περιφέρονται στη χώρα παράνομα και ανεξέλεγκτα.

Επομένως οι λύσεις που υπάρχουν είναι αφενός, να γίνει η Ελλάδα μη ελκυστικός προορισμός, με τη δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων σε ακατοίκητα νησιά και αφετέρου να βρεθεί τρόπος να μπορέσουν να φύγουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μόνοι τους προς τους πραγματικούς προορισμούς τους που οι ίδιοι επιθυμούν.

Το ψηφισθέν νομοσχέδιο έρχεται να τροποποιήσει και να συμπληρώσει δύο προηγούμενα της ίδιας κυβέρνησης, τα οποία τότε που τα ψήφιζε τα διαφήμιζε ως τα καλύτερα. Τελικά όμως, το παρόν νομοσχέδιο περισσότερο βολεύει τις ΜΚΟ και σε τελική ανάλυση γίνεται πιο φιλικό προς τους λάθρα εισβάλλοντες στη χώρα.

Αντί η κυβέρνηση να κάνει πρόληψη με την αποτροπή της εισόδου στη χώρα των παράνομωνμεταναστών ή να κάνει τη χώρα μη ελκυστικό προορισμό, αντιθέτως στην ουσία προχωρά κεκαλυμμένα στον εποικισμό της χώρας και την καταστροφή της εθνικής ελληνικής κοινωνίας, όπως προφανώς θέλουν και ξένα κέντρα.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube