REAL TIME |

Weather Icon

Πασινιάν όπως… Μητσοτάκης! Αλαλούμ και στην Αρμενία με δήλωση Ερντογάν

Πασινιάν όπως… Μητσοτάκης! Αλαλούμ και στην Αρμενία με δήλωση Ερντογάν

Αρμενία – Τουρκία: Ο Ερντογάν δήλωσε, ότι ο Γκαριμπασβίλι (πρωθυπουργός Γεωργίας) του μετέφερε την πρόταση του Πασινιάν για συνάντηση και η κυβερνητική εκπρόσωπος της Αρμενίας δεν επιβεβαίωσε το θέμα

Ένα τεράστιο αλαλούμ δημιουργήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2021, όταν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε κατά τη διάρκεια δηλώσεών του για επικείμενη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα.

«Εμείς θα πραγματοποιήσουμε το αίτημα του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Εκεί έχουμε συνάντηση μαζί του», είπε ο Τούρκος πρόεδρος με τις κυβερνητικές πηγές στην Ελλάδα να μην επιβεβαιώνουν τη συνάντηση τονίζοντας πως δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση και δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «εφόσον ο Τούρκος Πρόεδρος παρατείνει την παραμονή του», όπως ξεκαθάρισε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην πόλη των ΗΠΑ το βράδυ της 22ας Σεπτεμβρίου.

Παρόμοιο… αλαλούμ περί συναντήσεων σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών συνέβη και στην Αρμενία.

Η υπεύθυνη Επικοινωνίας του πρωθυπουργού της Αρμενίας, Μανέ Κεβορκιάν σχολίασε τη Δευτέρα 20 Σεπτεβρίου 2021, τις τοποθετήσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι ο Νικόλ Πασινιάν έχει κανονίσει συνάντηση μαζί του.

Η Κεβορκιάν δήλωσε στο Armenpress, ότι ο Πασινιάν, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο κοινοβούλιο, υπογράμμισε τις απόψεις του για την έναρξη των συζητήσεων με την Τουρκία και επισήμανε, ότι οι επαφές σε ανώτατο επίπεδο θα ακολουθήσουν κατόπιν συζητήσεων εργασίων και περιέργραψε το όραμα του για τους διεθνείς εταίρους.

«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν επαφές μεταξύ των επίσημων αρχών της Αρμενίας και της Τουρκίας, παρόλο που η αρμενική κυβέρνηση είναι έτοιμη για τέτοια επικοινωνία», είπε η Κεβορκιάν τονίζοντας, ότι η Αρμενία θα είναι έτοιμη για συναντήσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Ο Ερντογάν είχε πει νωρίτερα, ότι ο Γκαριμπασβίλι (πρωθυπουργός Γεωργίας) του μετέφερε την πρόταση του Πασινιάν για συνάντηση. Ο Ερντογάν είπε, ότι η χώρα του είναι έτοιμη για συζητήσεις με την Αρμενία, αλλά πρόσθεσε, ότι χρειάζονται βήματα για το άνοιγμα της σύνδεσης μεταφορών μέσω της περιοχής, η οποία θα συνδέει το Ναχιτσεβάν με το Αζερμπαϊτζάν.

Κοινή συνισταμένη σε περιπτώσεις των δύο χωρών, Ελλάδας και Αρμενίας; Ο Ερντογάν βγήκε πρώτος και είπε, ότι θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς των δύο χωρών. Και δεύτερον οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι δεν επιβεβαίωσαν τα περί συναντήσεων. Μετέφεραν όμως θετικά μηνύματα από τις πλευρές τους για μελλοντικό τετ α τετ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube