Weather Icon

Παντσίρ: Το αποτυχημένο κτύπημα του Ισραήλ

Παντσίρ: Το αποτυχημένο κτύπημα του Ισραήλ

Ο υπερ-διαφημισμένος ηγέτης του Πανσίρ, Ahmad Massoud, στον οποίο ο Γάλλος σιωνιστής γκουρού και κινεματογραφιστής, BHL (Bernard-Henry Lévy), παρέχει υποστήριξη και βοήθεια, και ο οποίος ετοιμάζεται τις επόμενες ημέρες να εμφανιστεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μάλλον για να υποστηρίξει την υπόθεση του «αυτόνομου» ή «ανεξάρτητου» Πανσίρ, κάπως σαν το ιρακινό Κουρδιστάν το 2003, μήπως μπορεί να εξηγήσει στους Αφγανούς εναντίον ποίων σκόπευε να χρησιμοποιήσει αυτούς τους τρομακτικούς πυραύλους Scud που οι Ταλιμπάν μόλις εντόπισαν στο Πανσίρ;

Αυτές οι συστοιχίες πυραύλων μήκους τουλάχιστον 8 μέτρων, που είχαν εγκαταλειφτεί ανακατωτά, σίγουρα δεν επρόκειτο να τις χρησιμοποιήσει για κινηματογραφική χρήση. Προορίζονταν να εκτοξευτούν προς την Καμπούλ ή οποιαδήποτε άλλη αφγανική πόλη, της οποίας θα γινόταν επιλογή από τον άξονα ΗΠΑ/ΝΑΤΟ. Από εκεί μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα γιατί ο αμερικανικός στρατός, σε ολική αποσύνθεση στις 31 Αυγούστου, άφησε πίσω του περίπου 83 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας πολύ μεγαλύτερης από τον εξοπλισμό που διαθέτουν πολλές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. 

Στη θέα αυτών των πυραύλων Σκουντ, καταλαβαίνουμε επίσης γιατί οι Αμερικανοί επέμεναν τόσο πολύ να έχουν τον Σουλτάνο Ερντογάν επικεφαλής του αεροδρομίου της Καμπούλ, όχι ως διαχειριστή, αλλά ως υπεύθυνο ασφαλείας, δηλαδή του τμήματος που ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία και ως εκ τούτου έχει τη δυνατότητα της μεταφοράς τρομοκρατών από την Ιντλίμπ ή του Ντάες.

Εν ολίγοις, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν να ξανακάνουν ένα ριμέικ της σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ του 2020 στο Αφγανιστάν, μια χώρα όπου το Ιράν, η Κίνα, η Ρωσία και το Πακιστάν συναντιούνται και συγκεντρώνονται… Η σχεδόν συνθηκολόγηση του Πανσίρ, όπου ο πληθυσμός δεν αντιστάθηκε πραγματικά, θα οδηγήσει πιθανότατα σε ένα σχέδιο Β με φόντο ένος «μπαρζανισμού» του Αχμάντ Μασούντ ο οποίος αναμένεται τώρα στις Βρυξέλλες.

Εάν το Πανσίρ είχε τα Scud, οι Ταλιμπάν θα είχαν διακινδυνεύσει 10.000 έως 12.000 νεκρούς. Εν ολίγοις, φρέσκο αίμα όπως το αγαπάει η Αμερική εκεί που πατάει το πόδι της.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια από εκπροσώπους του «Εθνικού Μετώπου Αντίστασης του Πανσίρ» σχετικά με αυτό το θέμα. Οι ειδικοί παρατηρούν την έλλειψη εκτοξευτών. Πιθανώς, για αυτόν τον λόγο, η πολιτοφυλακή δεν χρησιμοποίησε αυτό τον εξοπλισμό.

πηγή:  https://parstoday.com
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube