Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Τουρκία 13 Σεπτεμβρίου 2021

Παναγιωτόπουλος και Φλώρος στο «φρούριο» Καστελόριζο

Παναγιωτόπουλος και Φλώρος στο «φρούριο» Καστελόριζο

Στο ακριτικό Καστελόριζο βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο  για τον εορτασμό της 78ης επετείου από την απελευθέρωση του ακριτικού νησιού. Μετέβη μέσω Ρόδου με ελικόπτερο  Chinook της Αεροπορίας Στρατού. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για πρώτη φορά επισκέπτεται το ακριτικό σύμπλεγμα.

Παρακολούθησε την Δοξολογία ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το σχολείο της Μεγίστης-δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο-και συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς αφού οι επέτειος συνέπεσε και με την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που βρίσκεται στο λιμάνι και επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ μαζί με τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Νικόλαο Φλάρη στην πυραυλάκατο ΡΟΥΣΣΕΝ. Εντυπωσιακή μεταξύ άλλων ήταν στον προβλήτα η παρουσία των Στελεχών Ειδικών Επιχειρήσεων οι οποίοι έχουν μόνιμη παρουσία στο ακριτικό Σύμπλεγμα.

Υπουργός και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκαν την ΔΑΝ Μεγίστης και ενημερώθηκαν από τον καταδρομέα Διοικητή για την ετοιμότητα και συνεχή εγρήγορση της ενισχυμένης σε προσωπικό και μέσα φρουράς του Συμπλέγματος.Άλλωστε τα τελευταία χρόνια το Καστελόριζο έχει μετατραπεί σε «αστακό» και δεν ήταν τυχαία η επιλογή του ‘’μπαρουτοκαπνισμένου’’ πρασινοσκούφη αξιωματικού στην Διοίκηση της φρουράς του ανατολικότερου Ελληνικού νησιού μόλις ενάμιση μίλι από τις Τουρκικές ακτές. Το οποίο βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο των Τουρκικών αξιώσεων.

Στις δηλώσεις του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων «δεν βρισκόμαστε σε κάποια εσχατιά της Ελλάδας αλλά στο σημείο που αρχίζει η Ελλάδα.» Ενώ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος διαμήνυσε ότι «γνωρίζουμε το γιατί υπέρ πίστεως και πατρίδας και το πως με τα σχέδια και την οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων  να διαφυλάξουμε την Εθνική Ανεξαρτησία».

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube