REAL TIME |

Weather Icon
Ινδία , Πακιστάν 25 Σεπτεμβρίου 2021

Πακιστάν-Ινδία: Αλληλοκατηγορίες από το βήμα του ΟΗΕ

Πακιστάν-Ινδία: Αλληλοκατηγορίες από το βήμα του ΟΗΕ

Για τρομοκρατία κατά των μουσουλμάνων πολιτών της χώρας κατηγόρησε την Ινδία ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ίμραν Χαν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ινδικής αντιπροσωπείας.

Στην ομιλία του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Χαν κατηγόρησε τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι ότι επιθυμεί να εκκαθαρίσει τους μουσουλμάνους από την Ινδία. «Η χειρότερη και πιο διαδεδομένη μορφή ισλαμοφοβίας κυριαρχεί πλέον στην Ινδία» και επηρεάζει τους περίπου 200 εκατομμύρια μουσουλμάνους που ζουν εκεί, κατήγγειλε ο Πακιστανός πρωθυπουργός.

Ο Χαν έκανε τις δηλώσεις αυτές την ημέρα που ο Μόντι επισκεπτόταν τον Λευκό Οίκο. Ο Πακιστανός πρωθυπουργός κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι κλείνουν τα μάτια μπροστά «στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» από την Ινδία «που μένουν ατιμώρητες».

Μια νεαρή Ινδή διπλωμάτης, πρώτη γραμματέας της ινδικής αποστολής στον ΟΗΕ, έσπευσε να δώσει σκληρή απάντηση στον Χαν. Η Σνίχα Ντάμπεϊ κατηγόρησε το Πακιστάν ότι παρείχε καταφύγιο στον Οσάμα μπιν Λάντεν, ο οποίος φονεύθηκε από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις το 2011 στη διάρκεια επιδρομής στην πόλη Αμποταμπάντ όπου κρυβόταν.

«Είναι μια πυρομανής χώρα που παρουσιάζεται ως πυροσβέστης», κατήγγειλε. «Το Πακιστάν καλλιεργεί τρομοκράτες στον κήπο του και ελπίζει ότι θα βλάψουν μόνο τους γείτονές του», συνέχισε.

Εξάλλου αναφέρθηκε στη βία εναντίον των μειονοτήτων στο Πακιστάν και έκανε λόγο για «την πολιτισμική και θρησκευτική γενοκτονία» που διαπράχθηκε το 1971 όταν το Μπανγκλαντές απέκτησε την ανεξαρτησία του.

Από την πλευρά του, στη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο Μόντι εξέφρασε την ανησυχία του για τον ρόλο του Πακιστάν στο Αφγανιστάν.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube