Weather Icon
Πολιτισμός , Τουρκία 24 Σεπτεμβρίου 2021

Οι Τούρκοι μετατρέπουν την Πομπηιούπολη του Πόντου σε αρχαιολογικό χώρο

Οι Τούρκοι μετατρέπουν την Πομπηιούπολη του Πόντου σε αρχαιολογικό χώρο

Η αρχαία Πομπηιούπολη, στην περιοχή της Κασταμονής του Πόντου, προετοιμάζεται ώστε να γίνει και επίσημα αρχαιολογικός χώρος και ανοιχτή στους επισκέπτες, καθώς οι ανασκαφές συνεχίζουν να αποκαλύπτουν την ιστορία της πόλης και της περιοχής.

Η Πομπηιούπολη, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ανατολίας κατά τη ρωμαϊκή περίοδο, ήταν η πρωτεύουσα της επαρχίας της Παφλαγονίας.

Οι ανασκαφές διεξάγονται με μια ομάδα 30 αρχαιολόγων από την Τουρκία, την Ιταλία και την Πολωνία, με επικεφαλής τον Ταγιάρ Γκιουρντάλ, διευθυντή του Τμήματος Κλασικής Αρχαιολογίας στη Σχολή Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου «Μπουλέντ Ετσεβίτ».

Οι ανασκαφές ξεκίνησαν το 2006 και συνεχίστηκαν υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του Μουσείου της Κασταμονής και του Δήμου Τάσκιοπρου (Taşköprü), ενώ έχει υποβληθεί στον Οργανισμό Ανάπτυξης της Βόρειας Ανατολίας (KUZKA) αίτημα για να μετατραπεί η πόλη σε αρχαιολογικό χώρο.

Με την υποστήριξη του KUZKA, η ομάδα προτείνει τη διατήρηση και προστασία των ορίων της αρχαίας πόλης, την εγκατάσταση καμερών ασφαλείας, τη δημιουργία ενός τομέα υποδοχής και ενημέρωσης  επισκεπτών και μια αποθήκη/εργαστήριο για τα ευρήματα των ανασκαφών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube