Weather Icon

Ο στρατηγός ΜακΚένζι στη Ροζάβα: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τη στήριξη στους SDF

Ο στρατηγός ΜακΚένζι στη Ροζάβα: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τη στήριξη στους SDF

Ο Αμερικανός στρατηγός ΜακΚένζι πήγε στη Ροζάβα: Έδωσε το μήνυμα ότι η υποστήριξη στις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας – SDF θα συνεχιστεί

Σύμφωνα με τα νέα του Medya News, ο στρατηγός ΜακΚένζι είχε κλειστή συνάντηση με τον Γενικό Διοικητή των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) Μαζλούμ Κομπάνι σχετικά με τη στάση των ΗΠΑ στην Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και τις επιπτώσεις που θα έχει για τις ΗΠΑ αποχώρηση από το Αφγανιστάν και η σχέση όλων αυτών με την Τουρκία.

Ο McKenzie φέρεται να είπε στον Kobani ότι η Αμερική θα συνεχίσει να συνεργάζεται και να υποστηρίζει τις SDF.

Ο McKenzie είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι οι SDF και ο αφγανικός στρατός δεν μοιάζουν σε καμία περίπτωση, κι αυτό γιατί  οι SDF οργανώνονται αποτελεσματικά και μπορούν να αντισταθούν σε κάθε επίθεση.

Ο Αμερικανός στρατηγός εξέφρασε την άποψη ότι η πολιτική δομή και το περιβάλλον στη Ροζάβα δεν μπορούν να αξιολογηθούν στο ίδιο πλαίσιο με το Αφγανιστάν επειδή η Ροζάβα έχει τη δική της οργάνωση και δυναμική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, ενώ το ISIS εξακολουθεί να αποτελεί πραγματική απειλή και κίνδυνο, διαπιστώθηκε επίσης έντονα στη συνάντηση και στις συζητήσεις που έγιναν «πίσω από την πόρτα» ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να παραμείνουν στη βορειοανατολική Συρία για να συνεχίσουν την επιτυχημένη συνεργασία τους με τις SDF μάχη ενάντια στο ISIS.

Οι διοικητές μοιράστηκαν τις πληροφορίες ότι το ISIS εξακολουθεί να είναι πολύ ενεργό στο Ιράκ και τη Συρία, ειδικά γύρω από το Ντέιρ εζ-Ζορ, το οποίο αναφέρεται ότι είχε στρατολογήσει ορφανά του ISIS.

Έμαθε επίσης ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα κοιτάσματα πετρελαίου στη βορειοανατολική Συρία, έτσι ώστε οι πετρελαιοπηγές να μην πέσουν στα χέρια του ISIS, το οποίο μπορεί να παράγει έσοδα από αυτές.

Επίσης, έγινε σαφές κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίξουν επίσης τις προσπάθειες ανοικοδόμησης της βορειοανατολικής Συρίας και ότι ήδη ενδιαφέρονται πλήρως για μια σειρά από προγραμματισμένα έργα.

Αναφέρθηκε επίσης ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία διαβεβαίωσε τον στρατηγό Κομπάνι ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να διασφαλίσουν ότι η διοίκηση της Ροζάβα θα εκπροσωπηθεί σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις για το μέλλον της Συρίας.

Πηγή: nupel.eu

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube