REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα 22 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου για τον Ε-65

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου για τον Ε-65

Επιδοτήσαμε τον αυτοκινητόδρομο Ε-65 , επιδοτούμε τον Ριμπολόβλφ, θα επιδοτήσουμε και το NETFLIX;

Πριν από λίγο, κατήγγειλα την επιδότηση του Ε-65, που από έργο αυτοχρηματοδοτούμενο μετετράπη σε Δημόσιο έργο και ανετέθη στην ΤΕΡΝΑ με 0% έκπτωση. Καραμπινάτη παρανομία με ζημία του Ελληνικού Δημοσίου τουλάχιστον 200 εκ. €.

Την απίστευτη αυτή παρανομία, την ενέκρινε και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το κατήγγειλα και αναμένω… απάντηση. Έκανα και… υπόμνηση! Σιωπή!

Πριν από λίγες μέρες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης – να τις χαίρεται ο Άδωνις – απεφάνθησαν, ότι το χλιδάτο οικοδομικό έργο στο Σκορπιό, είναι… «στρατηγική επένδυση» και επιδοτείται με 4,3 εκ. €.

Και έπεται συνέχεια! Η ταινία “Go” θα επιδοτηθεί με 9,2 εκ. €. Είχε προηγηθεί το “Greek Freak” με περί τα 7 εκ. €.

Προβληματίζομαι με τις πάσης φύσεως επιδοτήσεις. Τί μήνυμα περνάει στον κόσμο που πέραν των μνημονίων, της πανδημίας έχει να αντιμετωπίσει και κύμα ανατιμήσεων;

Εν τω μεταξύ το δημόσιο μόνο χρέος της «κεντρικής κυβέρνησης» τραβάει… την ανηφόρα! Ήδη έχει υπερβεί τα 387 δισ. €. Ποιος γνωρίζει ότι έφθασε στο 236% του Α.Ε.Π. και είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως σε σχέση με το Α.Ε.Π. της χώρας;

Θα μπορέσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας να αντέξουν τα βάρη που αφρόνως φορτώνουμε στις πλάτες τους; Ήδη οι γονείς των εχόντων τα προορίζουν για Αμερική και Ευρώπη. Και ποιος θα μείνει στην Πατρίδα; 4 εκ. γέροι το 2.100!

Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube