REAL TIME |

Weather Icon
Ιστορία , Πολιτισμός 5 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Μίκης Θεοδωράκης χαιρετίζει την απόσυρση του κατάπτυστου βιβλίου ιστορίας της Στ´ δημοτικού της Ρεπούση

Ο Μίκης Θεοδωράκης χαιρετίζει την απόσυρση του κατάπτυστου βιβλίου ιστορίας της Στ´ δημοτικού της Ρεπούση

Μίκης Θεοδωράκης προς Υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη, όταν αποφάσισε την απόσυρση του του βιβλίου ιστορίας της Στ´ δημοτικού της Ρεπούση (2007):

«Χαιρετίζω την απόφαση του υπουργού Παιδείας κ. Στυλιανίδη να αποσύρει το βιβλίο της ιστορίας της Στ´ δημοτικού. Υπενθυμίζω ότι ήμουν εξαρχής μεταξύ των υπερασπιστών της «ελληνικότητας», που με αγωνία διαπίστωναν ότι επιχειρείται η αποδόμησή της σε όλη την έκταση και το βάθος της εθνικής μας ζωής. Το βιβλίο ήταν μόνο ένα τμήμα- σημαντικό βεβαίως και κρίσιμο- της αποδόμησης αυτής. Σημαντικό και κρίσιμο, γιατί στόχος αυτή την φορά υπήρξε το πιο ευαίσθητο κομμάτι για το μέλλον της χώρας μας: τα τρυφερά μας νιάτα… Ανήκω στη γενιά που ζυμώθηκε με κορυφαία ιστορικά γεγονότα συμμετέχοντας ενεργητικά στη διαμόρφωση της νεότερης ιστορίας μας και επομένως είμαι σε θέση να υποστηρίξω ότι το ιστορικώς αληθές είναι σε κάθε ενδεχόμενο εκείνο που στην περίπτωση μας ως λαού συνδέεται με την αναζήτησή, την υπεράσπιση και την ανάδειξη της «ελληνικότητας» σε βάθος χρόνου ως θεμέλιο για την ίδια την ύπαρξη μας, εάν φυσικά εξακολουθούμε να θέλουμε να αποκαλούμαστε Έλληνες…»

Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης:

«Ευχαριστώ από καρδιάς το μεγάλο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη που μας έδειξε το δρόμο με τη στάση της ζωής του και στήριξε τον αγώνα μας για μια Ελληνική και Ευρωπαϊκή Παιδεία».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube