Weather Icon
Τουρκία 11 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Ερντογάν ξήλωσε τους βαθμούς 13 αποστράτων στρατηγών – Τους υποβίβασε σε απλούς στρατιώτες

Ο Ερντογάν ξήλωσε τους βαθμούς 13 αποστράτων στρατηγών – Τους υποβίβασε σε απλούς στρατιώτες

Επίδειξη δύναμης του Ερντογάν προς τους στρατηγούς

Η Διεύθυνση Προσωπικού του Γενικού Επιτελείου γνωστοποίησε στο δικαστήριο ότι έγινε η διοικητική ενέργεια σχετικά με την αφαίρεση των βαθμών 13 συνταξιούχων στρατηγών που καταδικάστηκαν στη δίκη που αφορά στο μεταμοντέρνο πραξικόπημα της 28ης Φεβρουαρίου του 1997.

Το 5ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας απέστειλε επιστολή στο Γενικό Επιτελείο στις 19 Αυγούστου για κατάργηση των βαθμών, σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα, των στρατηγών που εμπλέκονται στο πραξικόπημα της 28ης Φεβρουαρίου 1997.

Η Διεύθυνση Προσωπικού του Γενικού Επιτελείου ενημέρωσε το δικαστήριο ότι είχε γίνει διοικητική ενέργεια σχετικά με την κατεδάφιση 13 συνταξιούχων στρατηγών που καταδικάστηκαν στη δίκη της 28ης Φεβρουαρίου. Το Γενικό Επιτελείο έδωσε επίσης εντολή στους κλάδους που ανήκαν οι στρατηγοί να εκτελέσουν τις απαραίτητες εργασίες σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.
Κατά συνέπεια, οι απόστρατοι στρατηγοί Çevik Bir, Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Ahmet Çörekçi, İlhan Kılıç, οι απόστρατοι υποστράτηγοι Çetin Saner, Yıldırım Türker, Vural Avar, ο απόστρατος αντιναύαρχος Aydan Erol, οι απόστρατοι υποστράτηγοι Erol Özkasnak, Cevat Temel Özkaynak, Kenan Deniz, και ο απόστρατος ταξίαρχος İdris Koralp υποβιβάστηκαν στο βαθμό του στρατιώτη και του ναύτη.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube