Weather Icon

Ο Ερντογάν «βαφτίζει» την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν «αυτοάμυνα»

Ο Ερντογάν «βαφτίζει» την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν «αυτοάμυνα»

Τουρκία – Αζερμπαϊτζάν: Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τα Ηνωμένα Έθνη για να υπερασπιστεί την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, χρησιμοποίησε το βήμα του ΟΗΕ για να υποστηρίξει την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν εναντίον του Αρτσάχ (Ναγκόρνο – Καραμπάχ).

Όπως αναφέρει ο αρμενικός Τύπος ο Ερντογάν ισχυρίστηκε, ότι το Μπακού «χρησιμοποίησε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα», όταν στην πραγματικότητα ξεκίνησε έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας. Επιτέθηκε σε ειρηνικό πληθυσμό και σκότωσε χιλιάδες ανθρώπων.

Ο Τούρκος ηγέτης, υποστήριξε, ότι η κατοχή και ο έλεγχος του μεγαλύτερου μέρους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν «ενεργοποίησε το άνοιγμα νέων παραθύρων και ευκαιρών στην περιοχή για τη διαρκή ειρήνη», όπως σημειώνουν αζερικές πηγές.

Υπενθυμίζεται, ότι στον πόλεμο εναντίον του Αρτσάχ, η Τουρκία υποστήριξε στρατιωτικά το Αζερμπαϊτζάν, μεταφέροντας μισθοφόρους τρομοκράτες από τη Μέση Ανατολή. Η Αρμενία ήταν η πρώτη χώρα που κατήγγειλε την ανάπτυξη χιλιάδων τζιχαντιστών από τη Συρία στο Αζερμπαϊτζάν. Ακολούθησαν δημοσιεύματα σε διεθνή ΜΜΕ, τα οποία προκάλεσαν αντιδράσεις σε Γαλλία, Ρωσία, Ιράν και Συρία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube