REAL TIME |

Weather Icon

Ο Ερντογάν έσκαψε λάκκο για την Ελλάδα και έπεσε ο ίδιος μέσα

Ο Ερντογάν έσκαψε λάκκο για την Ελλάδα και έπεσε ο ίδιος μέσα

Σάββας Καλεντερίδης: Την προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος από τον Ερντογάν και την Τουρκία και πως αυτό γύρισε μπούμερανγκ στον Τούρκο πρόεδρο ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Η Τουρκία μετέτρεψε το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα σε ένα υπερόπλο. Με αυτό το όπλο κατόρθωσε να προκαλέσει μία μερική αποστεθεροποίηση στην Ελλάδα και να αποσπάσει τεράστια οικονομικά ανταλλάγματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Διευκόλυνε την έλευση μεταναστών, κάτι που σταδιακά κατέστησε την Τουρκία ως ένα διακπμιστικό κέντρο μεταναστών από χώρες της Αφρικής και της Ασίας προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αποκορύφωμα ήταν η σχεδιασμένη από το τουρκικό κράτος επίθεση στην Ελλάδα την άνοιξη του 2020. Χρησιμοποίησε τους μετανάστες, οποίοι επιτέθηκαν στα σύνορα. Περίπου 800.000 μετανάστες θα περνούσαν στην Ελλάδα, στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι, για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και στη συνέχει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το να περάσει κάποιος μετανάστης από την Τουρκία στην Ελλάδα και μετά στην Ευρώπη δεν είναι πλέον εύκολο. Προτιμούν να παραμείνουν στην Τουρκία δημιουργώντας προβλήματα. Αυτό σημαίνει, ότι ο λάκκος που έσκαψε ο Ερντογάν για την Ελλάδα έγινε παγίδα για τον ίδιο.

Αυτό δείχνουν δημοσκοπήσεις στην Τουρκία για το μεταναστευτικό. Η πλειοψηφία φέρεται να είναι αντίθετη με την παρουσία μεταναστών στην Τουρκία. Πολλοί από αυτούς που δεν θέλουν τους μετανάστες είναι ψηφοφόροι του AKP και του MHP του κόμματος των Γκρίζων Λύκων δηλαδή.

Το πρόβλημα που προέκυψε με την κρίση στο Αφγανιστάν, προκάλεσε ασφυκτική πίεση στον Ερντογάν, ο οποίος ενώ αρχικά φάνηκε διατεθειμένος να υποδεχτεί στην Τουρκία μερικές χιλιάδες Αφγανούς μετανάστες, μετά την πίεση της κοινής γνώμης και της αντιπολίτευσης άλλαξε τη δήλωσή του και πλέον η θέση του είναι, ότι η χώρα δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε έναν Αφγανό μετανάστη.

Ο Ερντογάν αναζητεί τρόπους να λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Τουρκία. Γι’αυτό έστειλε τον επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στη Βαγδάτη, για να συναντήσει τον Σύριο ομόλογό του.

Το μεταναστευτικό πλέον οδηγεί στην κατάρρευση της πολιτικής της Τουρκίας.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή ZOOM στις 14 Σεπτεμβρίου 2021.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube