Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Ακάρ απαντά στον Λαβρόφ: Σταματήστε τους βομβαρδισμούς

Ο Ακάρ απαντά στον Λαβρόφ: Σταματήστε τους βομβαρδισμούς

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χ. Ακάρ απάντησε στις κατηγορίες Λαβρόφ για το Ιντλίμπ

Ο Χουλουσί Ακάρ, απαντώντας στις κατηγορίες Λαβρόφ για ευθύνες της Τουρκίας το Ιντλίμπ, είπε: Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ είπε:

«Εμείς συμμορφωνόμαστε με τις αρχές της συμφωνίας, όμως οι αυξημένες αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας δεν συνάδουν με τη συμφωνία.»

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Γιασάρ Γκιουλέρ, του Διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων, στρατηγού Musa Avsever, του Διοικητή Ναυτικών Δυνάμεων ναύαρχου Adnan Özbal και του Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, πτεράρχου Hasan Küçükakyüz. Συμμετείχε επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Yunus Emre Karaosmanoğlu.

Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και οι επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στο Κοσσυφοπέδιο και τη Βοσνία -Ερζεγοβίνη, οι διοικητές της τουρκικής ομάδας εργασίας στη Σομαλία και τη Λιβύη, ο διοικητής της ομάδας εργασίας του Αζερμπαϊτζάν, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τουρκικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ και ο διοικητής των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο.  Συμμετείχαν επίσης οι διοικητές των τεσσάρων Στρατιών, ο διοικητής των πολεμικών δυνάμεων της πολεμικής αεροπορίας και ο διοικητής του Στόλου, οι οποίοι ενημέρωσαν την ιεραρχία για τις δραστηριότητες του τομέα τους.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις περνούν από μια περίοδο σοβαρών ανακατατάξεων

Ο υπουργός Ακάρ, ο οποίος έδωσε οδηγίες στην τηλεδιάσκεψη, όπου συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και τα μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, στο πλαίσιο των θεμάτων άμυνας και ασφάλειας, δήλωσε:

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις περνούν μια πολυάσχολη περίοδο. Έχετε εκπληρώσει τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί με μεγάλη επιτυχία μέχρι τώρα. Σας συγχαίρω όλους γι’ αυτό. Ελπίζω ότι θα πετύχουμε τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί εκτελώντας δραστηριότητες με την ίδια σοβαρότητα και ειλικρίνεια, συντονισμένα και με συνεχή διάλογο».

Αυξήθηκαν οι αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας

Δηλώνοντας ότι ο αγώνας κατά των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, οι οποίοι αποτελούν απειλή και κίνδυνο για την Τουρκία, θα συνεχιστεί, ο Ακάρ υπενθύμισε τη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για το Ιντλίμπ.

Ο Ακάρ είπε:

“Συμμορφωνόμαστε με τις αρχές στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας. Έχουμε κάνει ό,τι πρέπει να γίνει από την άποψη αυτή και εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας με μεγάλη προσπάθεια. Ωστόσο, σημειώθηκε αύξηση των αεροπορικών επιθέσεων πρόσφατα. Εμείς είπαμε ότι αυτό δεν είναι σύμφωνο με το μνημόνιο συνεννόησης. Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα για το θέμα αυτό».

Τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει και συνεχίζει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο των συμφωνιών, ο Ακάρ είπε:

«Πρέπει να πετύχουμε εκεί στις εξής αποστολές: Στην ασφάλεια των Σύρων αδελφών μας εκεί, στην ασφάλεια των στρατευμάτων και των συνόρων μας και στην αποτροπή ενός νέου κύματος μετανάστευσης προς τη χώρα μας. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις από κοντά».

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Ακάρ συνεχάρη τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν για την επέτειο της έναρξης της «Επιχείρησης μιας πατρίδας», κατά την οποία το Αζερμπαϊτζάν απελευθέρωσε τα εδάφη του από την κατάληψη της Αρμενίας και επίσης συνεχάρη το προσωπικό του Ναυτικού Διοίκηση Δυνάμεων στην επέτειο της Ναυτικής Νίκης της Πρέβεζας και την Ημέρα των Ναυτικών Δυνάμεων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube