REAL TIME |

Weather Icon

Νίκος Αναστασιάδης: Είμαστε πανέτοιμοι για τριμερή συνάντηση με τον ΓΓ ΟΗΕ

Νίκος Αναστασιάδης: Είμαστε πανέτοιμοι για τριμερή συνάντηση με τον ΓΓ ΟΗΕ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δηλώνει πανέτοιμος για τριμερή 

«Ό,τι είχα να πω το είπα, ό,τι έχω να αναπτύξω στον ΓΓ θα το πράξω. Δεν δίστασα ποτέ να υποβάλω προτάσεις, προκειμένου να διανοιχθεί ο διάδρομος για ένα δημιουργικό διάλογο», σχολίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση του, για το Σύνταγμα του 1960.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τατάρ με τις οποίες αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης της Τριμερούς, ο Πρόεδρος είπε ότι «έχουμε δηλώσει ότι είμαστε πανέτοιμοι να συναντηθούμε με τον ΓΓ των ΗΕ. Και στην επιστολή μου επανέλαβα το ίδιο, ότι είμαι έτοιμος και για τριμερή συνάντηση. Διαφαίνεται μια διαφοροποίηση της τουρκικής θέσης από την ανησυχία ότι ενδεχόμενα να τους επιρριφθεί ευθύνη για τη μη πραγματοποίηση ανάλογης συναντήσεως, βλέποντας ότι αφήνει κάποια να αιωρούνται στοιχεία ο κ. Τατάρ».

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ ότι ο λόγος που δεν ήρθε στην Κύπρο η κα Λουτ δεν ήταν η άρνηση των Τουρκοκυπρίων να τη συναντήσουν, αλλά για δικούς της λόγους, ο Πρόεδρος είπε ότι «η κα Λουτ επικοινωνεί τηλεφωνικά και διαβιβάζει τις θέσεις της στον διαπραγματευτή. Ουδέποτε ηγέρθη ανάλογο θέμα».

Πρόσθεσε ότι «εκείνο που αρχικά είχε προγραμματιστεί ήταν ενδεχόμενα να επισκεπτόταν την Κύπρο με τον σύζυγο της για διακοπές, αλλά και για αξιοποίηση της εδώ παρουσίας της. Εν συνεχεία ανέφερε ότι δεν θα συνδυαστεί ανάλογο ταξίδι, αλλά με την εδώ παρουσία της θα προετοιμάσει τη συνάντηση που θα πραγματοποιείτο στη Νέα Υόρκη. Και η απάντηση από τουρκικής πλευράς ήταν ότι δεν είναι έτοιμοι για ανάλογο διάλογο, για ανάλογη διαβούλευση».

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube