Weather Icon
Εκδόσεις Ινφογνώμων 29 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα έκδοση: «Ο Αριστόβουλος Θεμιστοκλής – Ηγεσία, Δημοκρατία και Ελευθερία στην Αρχαία Αθήνα»

Νέα έκδοση: «Ο Αριστόβουλος Θεμιστοκλής – Ηγεσία, Δημοκρατία και Ελευθερία στην Αρχαία Αθήνα»

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων το νέο βιβλίο των Ιωάννη Βιδάκη και Δημητρίου Γεωργαντά:

«Ο Αριστόβουλος Θεμιστοκλής – Ηγεσία, Δημοκρατία και Ελευθερία στην Αρχαία Αθήνα»

Τα μηνύματα, τα διδάγματα και οι εφαρμοσμένες πολιτικές της περιόδου των Περσικών Πολέμων εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και χρήσιμα για την κατάλληλη αντιμετώπιση και νικηφόρα υπέρβαση της σημερινής αντιπαλότητας της δημοκρατικής Ελλάδας και της δεσποτικής Τουρκίας, για την κυριαρχία στον ίδιο ακριβώς γεωγραφικό χώρο, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

  • Αναδεικνύουν την αξία του καινοτόμου και ευέλικτου υπερόπλου (ναυτικού – τριήρεις), καθώς και την οξυδερκή αξιοποίησή του.
  • Καταξιώνουν την ικανή και δημοκρατική ηγεσία με περιορισμένα μέσα, έναντι της πλούσιας μεν σε πόρους και οργανωμένης, πλην όμως αλαζονικής μοναρχίας.
  • Προβάλλουν την αξία των θυσιών και της συμμετοχής ελεύθερων ανθρώπων, των ορθών επιλογών και αποφάσεων της ηγεσίας, την κατάλληλη αξιοποίηση εκ μέρους της των συγκριτικών πλεονεκτημάτων έναντι του αντιπάλου.
  • Τονίζουν την αποτελεσματικότητα του έργου των λίγων αλλά αποφασισμένων έναντι των πολλών.
  • Επιβεβαιώνουν τη σημαντικότητα της έστω και «μερικής» ομοψυχίας και της ενότητας των Ελλήνων.
  • Αποδεικνύουν ότι μία ισχυρή και πλούσια, αλλά αυταρχική και επεκτατική αυτοκρατορία με πλείστους υποτελείς, ήταν αδύναμη απέναντι σε ελεύθερους πολίτες/οπλίτες μικρών πόλεων-κρατών με ικανή και άξια ηγεσία.

Τίτλος: «Ο Αριστόβουλος Θεμιστοκλής – Ηγεσία, Δημοκρατία και Ελευθερία στην Αρχαία Αθήνα»

Συγγραφείς: Δημήτριος Γεωργαντάς, Ιωάννης Βιδάκης

 Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ, Φιλελλήνων 14, 10557 Αθήνα, Τ 2103316036, Φ 2103250421

[email protected], www.infognomon.gr

Κατηγορία: Πολιτική

Σελ.: 294

Μέγεθος: 15,8 Χ 24

ISBN: 978-618-5590-09-3

Κωδ.: 86979ΙΣ33

Τιμή: 17 €

Οι συγγραφείς του βιβλίου:

Ιωάννης Βιδάκης, Αρχιπλοίαρχος (Ο) ΠΝ ε.α.

O Αρχιπλοίαρχος (Ο) Ιωάννης Βιδάκης ΠΝ ε.α. γεννήθηκε το 1962 στη Δραπετσώνα, με καταγωγή από την Παναγιά Πεδιάδος Ηρακλείου Κρήτης. Εισήχθηκε στη ΣΝΔ ως ΔΣΟ το 1985. Υπηρέτησε σε πολεμικά πλοία και σε υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού και υπέβαλε αίτηση αποστρατείας από τη ΔΟΥ/ΝΝΑ το 2010.

Διδάκτορας Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (Πανεπιστήμιο Αιγαίου – 2016). Μεταπτυχιακό Δίπλωμα: στην Εκπαίδευση (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο – 2011), στην Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών Συστημάτων (Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ΕΜΠ – 2004), στη Ναυτική Επιστήμη και Στρατηγική (Ναυτική Σχολή Πολέμου – 1999), στα Οικονομικά (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – 1988). Πτυχίο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (Πάντειο Πανεπιστήμιο – 2005), Πτυχίο Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (Πάντειο Πανεπιστήμιο – 1996), Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – 1984).

e-mail: [email protected]

Δημήτριος Γεωργαντάς, Υποναύαρχος (Ο) ΠΝ, ε.α.

Ο Υποναύαρχος (Ο) Δημήτριος Γεωργαντάς ΠΝ ε.α. γεννήθηκε στα Άβδηρα Ξάνθης το 1959. Έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι πτυχιούχος της Οικονομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1983), της ΠΑΤΕΣ / ΣΕΛΕΤΕ (1992), του Μεταπτυχιακού τμήματος Logistics του Πανεπιστημίου Πειραιά (2008) και του Μεταπτυχιακού τμήματος της Διοίκησης Μονάδων Υγείας του ΕΑΠ (2017). Είναι φοιτητής στο Μεταπτυχιακό τμήμα Διοίκησης Πολιτιστικών Μονάδων. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1986, τη ΣΠΝ το 2000 και τη ΣΕΘΑ το 2009. Έχει υπηρετήσει σε διάφορους τύπους πλοίων, υπηρεσίες, διοικήσεις και επιτελικές θέσεις ΜΥΚ, ΣΔΑΜ, ΝΔΑ, ΣΝΔ, ΚΕΦΝ, ΔΔΜΝ, ΤΕΣ, ΓΕΝ.

e-mail: [email protected]

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube

σχετικά άρθρα