REAL TIME |

Weather Icon
Αρμενία - Αρμενικό Ζήτημα 16 Σεπτεμβρίου 2021

Ναγκόρνο-Καραμπάχ (Αρτσάχ):Το 48,4% των Αρτσαχιωτών μετακόμισε στην Αρμενία

Ναγκόρνο-Καραμπάχ (Αρτσάχ):Το 48,4% των Αρτσαχιωτών μετακόμισε στην Αρμενία

Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκτοπισμένες οικογένειες από το Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ); Πόσες έχουν επανεγκατασταθεί στο Αρτσάχ; Πόσες έχουν βρει καταφύγιο στην Αρμενία; Ποιες είναι οι πηγές εισοδήματός τους; Ποια είναι τα θέματα προτεραιότητας που πρέπει να αντιμετωπιστούν; 

Η κρατική τηλεόραση του Αρτσάχ αναφέρει ότι η εθνική στατιστική υπηρεσία του Αρτσάχ έκανε έρευνα για αυτό και πολλά άλλα ζητήματα και τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας έχουν ήδη συνοψιστεί.

Ο Leonid Soghomonyan, επικεφαλής του τμήματος ερευνών και μελετών της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας του Αρτσάχ, αναφέρει ότι ερωτήθηκαν 986 νοικοκυριά, συμπεριλαμβανομένων 408 σε αστικές περιοχές. Ως αποτέλεσμα, το 51,6% των νοικοκυριών που ερωτήθηκαν παρέμειναν στο Αρτσάχ, ενώ το 48,4% μετακόμισε στην Αρμενία, κυρίως σε αστικές περιοχές.

Επιπλέον, τα ερωτηθέντα νοικοκυριά έχασαν σπίτια και διαμερίσματα συνολικής αξίας 15,7 δισεκατομμυρίων ντραμ, έπιπλα συνολικής αξίας 5 δισεκατομμυρίων ντραμ, οικονομικές εγκαταστάσεις συνολικής αξίας 1, 9 δισεκατομμυρίων ντραμ, γη αξίας 1,6 δισεκατομμυρίων ντραμ και αυτοκίνητα αξίας 1,3 δισ. ντραμ (1 Ντραμ Αρμενίας ισούται με 0,0017 Ευρώ).

Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά

από  capucine  την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021© armenews.com 2021
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube