REAL TIME |

Weather Icon
Διεθνή 15 Σεπτεμβρίου 2021

Μεξικό: Ένοπλοι εισέβαλαν σε ξενοδοχείο απαγάγοντας 20 αλλοδαπούς

Μεξικό: Ένοπλοι εισέβαλαν σε ξενοδοχείο απαγάγοντας 20 αλλοδαπούς

Ένοπλοι εισέβαλαν χθες σε ένα ξενοδοχείο στην μεξικανική κεντρική Πολιτεία Σαν Λουίς Ποτοσί και απήγαγαν περίπου 20 αλλοδαπούς, οι περισσότεροι από τους οποίους πιστεύεται ότι είναι υπήκοοι Αϊτής και Βενεζουέλας, ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Πολιτείας.

Οι ένοπλοι έκαναν άνω κάτω το κτίριο του ξενοδοχείου Sol y Luna στην πόλη Ματεχουάλα, περίπου 195 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Σαν Λουίς Ποτοσί, πρωτεύουσας της Πολιτείας και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους το βιβλίο με την λίστα επισκεπτών, καθιστώντας δύσκολο να ταυτοποιηθούν οι απαχθέντες.

«Προσπαθούμε να βρούμε τις ταυτότητές τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αρτούρο Γκάρσα Ερέρα, γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα και προσπαθούν να διασώσουν τους απαχθέντες επισκέπτες του ξενοδοχείου, πρόσθεσε ο Γκάρσα. Η ανακοίνωση δεν διευκρίνισε εάν οι απαχθέντες Αϊτινοί και Βενεζουελάνοι ήταν μετανάστες που είχαν προορισμό τις ΗΠΑ.

Πολλοί μετανάστες αντιμετωπίζουν μεγάλους κινδύνους στη διαδρομή τους προς τις ΗΠΑ, και υπάρχουν αναφορές για απαγωγές, εκβιασμούς, βιασμούς, ακόμη και δολοφονίες. Ορισμένοι μετανάστες εξαναγκάζονται επίσης να εργάζονται για καρτέλ ναρκωτικών που πολεμούν για τον έλεγχο διαδρομών διακίνησης ναρκωτικών.

Τον Ιούνιο, μια ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφερε ότι περίπου 3.300 μετανάστες που παρέμεναν εγκλωβισμένοι στο Μεξικό από τον Ιανουάριο λόγω της αμερικανικής συνοριακής πολιτικής, έχουν απαχθεί, έχουν πέσει θύματα βιασμών, σωματεμπορίας ή επιθέσεων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube