Weather Icon
Πολιτισμός 9 Σεπτεμβρίου 2021

Με 96 βρακοφόρους και τραγούδια, τα Χανιά αποχαιρετούν τον Μίκη Θεοδωράκη (video)

Με 96 βρακοφόρους και τραγούδια, τα Χανιά αποχαιρετούν τον Μίκη Θεοδωράκη (video)

Με τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμούσε –να φτάσει στην Κρήτη με το πλοίο της γραμμής και να ταφεί στον Γαλατά– κάνει το τελευταίο του ταξίδι προς την αιωνιότητα ο Μίκης Θεοδωράκης, με τα Χανιά σήμερα να τραγουδούν και να συγκινούνται για τον μουσικοσυνθέτη.

Έξω από τον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου παραμένουν από το πρωί 96 βρακοφόροι, ένας για κάθε χρόνο ζωής του Μίκη Θεοδωράκη. Μαζί τους και κοπέλες και κρητικές φορεσιές.

Πλήθος κόσμου από νωρίς περνά για να αφήσει ένα λουλούδι και να πει το στερνό αντίο, μιας και η κηδεία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Εντυπωσιακή, όπως συνέβη και στην τελετή αποχαιρετισμού στην Αθήνα, είναι η παρουσία νέων ανθρώπων – φοιτητές και φοιτήτριες απ’ όλη την Κρήτη δεν σταματούν να τραγουδούν.

Το παρών έδωσε και ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας Henning Zierock, παλιός συνεργάτης και φίλος του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έπαιξε με την κιθάρα τις μελωδίες του μεγάλου συνθέτη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube