Weather Icon

Κούρδισσες στην Ευρώπη διοργανώνουν πρωτοβουλία κατά της «κατοχής» και της «αποικιοκρατίας»

Κούρδισσες στην Ευρώπη διοργανώνουν πρωτοβουλία κατά της «κατοχής» και της «αποικιοκρατίας»

Οι Κούρδισσες που ζουν στην Ευρώπη πραγματοποίησαν ένα εργαστήριο στην ολλανδική πρωτεύουσα που κατέληξε σε μια νέα πρωτοβουλία η οποία στοχεύει να ενώσει τις προσπάθειές τους ενάντια στην «κατοχή» και την «αποικιοκρατία».

Οι Κούρδισσες που ζουν σε εξορία σε διάφορα μέρη της Ευρώπης συγκεντρώθηκαν στις 5 Σεπτεμβρίου στο Άμστερνταμ για ένα «Κουρδικό εργαστήριο γυναικών στην Ευρώπη». Οι γυναίκες που οργάνωσαν την εκδήλωση εξέδωσαν την επίσημη ανακοίνωση του εργαστηρίου.

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι γυναίκες της κουρδικής διασποράς στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προετοιμάζονται να δημιουργήσουν μια πρωτοβουλία ενάντια στην «κατοχή» και τις «αποικιοκρατικές πρακτικές», που είναι εμφανείς στο Κουρδιστάν.

«Περίπου δύο εκατομμύρια Κούρδοι ζουν στην Ευρώπη λόγω της αποικιοκρατίας στο Κουρδιστάν, όπου πολλοί ζουν κάτω από σκληρές συνθήκες ως πρόσφυγες. Οι ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν τις σχέσεις τους με τις δυνάμεις κατοχής στο Κουρδιστάν για εμπορικά οφέλη. Όλα αυτά είναι επαρκείς λόγοι για τις Κούρδισσες γυναίκες της διασποράς να ενωθούν και να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί», ανέφεραν οι γυναίκες στη δήλωση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube