REAL TIME |

Weather Icon
Κορωνοϊός - Covid-19 , Τύπος , Υγεία 27 Σεπτεμβρίου 2021

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις ιστοσελίδες με αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις ιστοσελίδες με αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο

Στη Δικαιοσύνη διαβιβάστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι πρώτοι φάκελοι με ιστοσελίδες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται κατά του εμβολιασμού και αμφισβητούν την πανδημία.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σε εισαγγελικό λειτουργό, στο πλαίσιο της ευρύτερης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τέτοιου είδους θέματα, έτσι ώστε να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί μία σειρά από αξιόποινες πράξεις όπως απάτη και απόπειρα απάτης, διέγερση σε ανυπακοή και πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων.

Την έρευνα θα διενεργήσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό την εποπτεία του εισαγγελέα, ο οποίος θα αξιολογεί τα στοιχεία που θα προκύπτουν. Σε περίπτωση μάλιστα που διαπιστώνονται κατά την πορεία της προκαταρκτικής εξέτασης, ενδείξεις τέλεσης των εν λόγω αδικημάτων, ενδέχεται να εφαρμοστεί ακόμη κι η αυτόφωρη διαδικασία.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube