REAL TIME |

Weather Icon
Ιστορία , Ποντιακό Ζήτημα 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ιεροσυλία! Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο του Νίκου Καπετανίδη στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά!

Ιεροσυλία! Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο του Νίκου Καπετανίδη στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά!

Νίκος Καπετανίδης: Βανδαλισμός στο μνημείο του εθνομάρτυρα στη Θεσσαλονίκη, λίγες ημέρες μετά τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιώργος Κικώτης.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2021 σε μία συγκινητική τελετή πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του εθνομάρτυρα και μαχητικού Πόντιου δημοσιογράφου, Νίκου Καπετανίδη, 100 χρόνια από τον απαγχονισμό του στα δικαστήρια της Αμάσειας, μαζί με τους 68 Ποντίους πρόκριτους.

Ωστόσο το μαρτύριο και η ιστορία της πιο εμβληματικής προσωπικότητας του Ποντιακού Ελληνισμού. δεν συγκίνησε τους γνωστούς αγνώστους. Οχτώ ημέρες μετά τη συγκλονιστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Πάρκο του Δήμου Παύλου Μέλα, το μνημείο που στήθηκε για τη συμβολική νεκρανάσταση του Νίκου Καπετανίδη βεβλώθηκε.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που μετέφερε ο δημοσιογράφος και εμπνευστής της κίνησης για την τιμή στον Νίκο Καπετανίδη, Γιώργος Γεωργιάδης, οι γνωστοί άγνωστοι “πλήγωσαν” τη βάση του μαρμάρου. Αφαίρεσαν τις γλυπτές αναπαραστάσεις του Νίκου Καπετανίδη στο δικαστήριο της Αμασείας.

Ο “Σύλλογος Δράσης Νίκος Καπετανίδης” κατήγγειλε τους άνανδρους βέβηλους και δεσμεύτηκε, ότι θα αναζητήσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, καλώντας όλον τον πολιτικό κόσμο να πάρει θέση σε αυτή την αισχρή προσπάθεια σπίλωσης του μνημείου του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη.

“Ο Σύλλογος Δράσης “Νίκος Καπετανίδης”.

Καταδικάζει απερίφραστα την βεβήλωση του μνημείου του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη που αποκαλύφθηκε μόλις πριν λίγες μέρες στο νέο πάρκο Παύλου Μελά στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης ανήμερα της επετείου των 100 ετών από την εκτέλεση του Νίκου Καπετανίδη στην Αμάσεια από τα Τουρκικά Δικαστήρια του Κεμάλ.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Παύλου Μελά θα επιδιώξουμε την ανεύρεση των φυσικών και ηθικών αυτουργών με παρέμβαση μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι η τιμή της Εθνικής Μνήμης του Ελληνισμού του Πόντου είναι αδιαπραγμάτευτη , ιερή και οριστική.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την Δικαίωση των αγίων νεκρών μας”, αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Δράσης Νίκος Καπετανίδης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube