Weather Icon

Η Τουρκία φέρεται να στέλνει Αφγανούς μαχητές στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Η Τουρκία φέρεται να στέλνει Αφγανούς μαχητές στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Η Τουρκία ενδέχεται να βρίσκεται στη διαδικασία αποστολής Αφγανών μαχητών στο αμφισβητούμενο έδαφος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε πρόσφατα η χριστιανική μη κερδοσκοπική διεθνής επιτροπή διάσωσης (ICC).

Το ICC προέβη στον ισχυρισμό του μετά από μια δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της μη αναγνωρισμένης Δημοκρατίας του Αρτσάχ, ο οποίος προειδοποίησε ότι η Τουρκία αναπτύσσει τους μαχητές στο έδαφος, υποστηρίζοντας τις αξιώσεις του συμμάχου της, Αζερμπαϊτζάν, στην περιοχή.

«Στα κατεχόμενα τμήματα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ υπάρχουν ήδη πολλές διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες που ελέγχονται από την Τουρκία και είναι εκτός ελέγχου του Αζερμπαϊτζάν. Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία ενισχύει τη θέση της στο Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Νταβίντ Μπαμπαγιάν, στην αρμενική εφημερίδα news.am.

Το Αρτσάχ είναι το αρμενικό όνομα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και η Δημοκρατία του Αρτσάχ είναι μια χώρα που δεν αναγνωρίζεται διεθνώς, αλλά υποστηρίζεται από την Αρμενία.

«Αφού ανέλαβαν την εξουσία οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, μερικοί από τους μαχητές της Αλ Κάιντα αναπτύχθηκαν αμέσως στα εδάφη της Δημοκρατίας του Αρτσάχ τα οποία έχουν καταληφθεί από το Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο Μπαμπαγιάν στο news.am σε συνέντευξή του. Κατηγόρησε την Τουρκία ότι ανέπτυξε αυτούς τους μαχητές ως τρόπο άσκησης πίεσης στο Αζερμπαϊτζάν.

Δεν είναι σαφές σε ποια στοιχεία βασίστηκε ο Μπαμπαγιάν για να διατυπώσει τον ισχυρισμό του σχετικά με τη μεταφορά Αφγανών μαχητών στην περιοχή. Η Τουρκία έχει επιδιώξει έναν περιορισμένο ρόλο με την εξασφάλιση του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ, μετά την κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube