Weather Icon

Η Ρωσία θα προστατεύσει τα σύνορα της Αρμενίας! Η Τούρκια αύξησε κατακόρυφα τις ασκήσεις με το Αζερμπαϊτζάν

Η Ρωσία θα προστατεύσει τα σύνορα της Αρμενίας! Η Τούρκια αύξησε κατακόρυφα τις ασκήσεις με το Αζερμπαϊτζάν

«Η Ρωσία θα προστατεύσει τα σύνορα της Αρμενίας που αναγνωρίζονται από όλους ως δικά της, προερχόμενα από την ένταξη της δημοκρατίας στον ΟΣΣΑ», ανακοίνωσε ο Αντρέι Κλίμοφ, Ρώσος γερουσιαστής και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης που οργανώθηκε στην πλατφόρμα πολυμέσων Sputnik Αρμενία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία, υπερασπίζοντας το δικό της κράτος και τους συμμάχους της, μπορεί να αντιταχθεί σε «όλους τους άλλους μαζί», και όχι μόνο σε ένα από τα μέλη του ΝΑΤΟ. Και όλοι το γνωρίζουν αυτό, πιστεύει ο Ρώσος πολιτικός.

«Φυσικά, μας ενδιαφέρουν διαφορετικές καταστάσεις. Έχουμε ειδικούς που μπορούν να το χειριστούν … Αλλά αυτό που είπα είναι καθοριστικό. Δεν θα συμβούλευα κανέναν να δοκιμάσει πώς μπορεί να μοιάζουν όλα αυτά (στην πραγματικότητα – επιμ.)», πρόσθεσε ο γερουσιαστής.

Ο Κλίμοφ είναι πεπεισμένος ότι μια τέτοια «επιθεώρηση» τελικά μπορεί να τελειώσει άσχημα για κάποιους, και οι συνάδελφοι στην Άγκυρα το γνωρίζουν καλά. Ταυτόχρονα, η Ρωσία δεν θα ήθελε να πολλαπλασιάσει τα προβλήματα που είναι ήδη αρκετά. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Μόσχα προσπαθεί να ακολουθήσει την αρχή «Μην βλάπτεις».

Να υπενθυμίσουμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας έχουν πρόσφατα αυξήσει κατακόρυφα τη συχνότητα των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, συμπεριλαμβανομένων των συνόρων με την Αρμενία. Επιπλέον, έχει συσταθεί ειδική ομάδα διοίκησης που θα εκπροσωπεί τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αζερμπαϊτζάν. Η αντιπροσωπεία αποτελείται από 4 Τούρκους στρατηγούς. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο στρατηγός Μπαχτιάρ Ερσάι, αρχηγός της επιχειρησιακής μονάδας των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube