REAL TIME |

Weather Icon
Πολιτισμός 13 Σεπτεμβρίου 2021

Η οικογένεια Ποζίδη συνεχίζει να στηρίζει τον ποντιακό ελληνισμό!

Η οικογένεια Ποζίδη συνεχίζει να στηρίζει τον ποντιακό ελληνισμό!

Ο γιος του Γιώργου Ποζίδη, Θεόδωρος, στα χνάρια του πατέρα του.

Πάνε δύο χρόνια από την αποφράδα εκείνη μέρα που συγκλονίστηκε όλο το πανελλήνιο. Ήταν αρχές Αυγούστου, λίγες ημέρες πριν την εορτή της Παναγίας, όταν ο Γιώργος Ποζίδης έφυγε αιφνίδια από τη ζωή, βυθίζοντας σε πένθος οικογένεια, συγγενείς, φίλους και όσους τον γνώριζαν.

Για τους Έλληνες μη ποντιακής καταγωγής ήταν ο Ολυμπιονίκης της πάλης, ο «τίμιος γίγαντας» όπως τον αποκαλούσαν.

Για τους Ποντίους αποτελούσε την ενσάρκωση του Τραντέλλενα, που τραγουδιέται στους στίχους του δημώδους άσματος «Αητέντς επαραπέτανεν».

Ήταν πολύ κοντά στο χώρο και βοηθούσε με όποιον τρόπο μπορούσε τον ποντιακό ελληνισμό.

Στα χνάρια του πατέρα του, όπως φαίνεται βαδίζει ο γιος του Θοδωρής, ο οποίος δέχτηκε ευχαριστίες για τη στήριξη του στην εκδήλωση «Δέηση Πόντου», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 στη Μονή Λαζαριστών.

«Ευχαριστούμε τον Θοδωρή Ποζίδη, γιο του αείμνηστου Ολυμπιονίκη της πάλης και Τραντέλλενα, Γιώργου Ποζίδη, για την υλική, κυρίως όμως, για την ηθική στήριξη του στη Δέηση Πόντου, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στη μορφή του εθνομάρτυρα, δημοσιογράφου, Νίκου Καπετανίδη», αναφέρει η ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube