Weather Icon

Η γη της Μικρασίας συνεχίζει να πληγώνει τους Τούρκους εθνικιστές

Η γη της Μικρασίας συνεχίζει να πληγώνει τους Τούρκους εθνικιστές

Μαρμάρινη κεφαλή αγάλματος βρέθηκε στα αρχαία Αλάβανδα της Καρίας

Οι ανασκαφές συνεχίζονται στην αρχαία πόλη Αλάβανδα της Καρίας, που βρίσκονται στο νομό Αϊδινίου. Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, ανακαλύπτονται αντικείμενα που ρίχνουν φως στην ιστορία της πόλης και του τόπου.

Ο Διευθυντής Ανασκαφών και Λέκτορας Αρχαιολογικού Τμήματος Πανεπιστημίου Atatürk Καθ. Dr. Ο Ali Yalçın Tavukçu είπε ότι κατά τη διάρκεια των ανασκαφών βρήκαν άγαλμα που είναι αφιερωμένο στον Publius Aelius Traianus Hadrianus, ένας από τους αυτοκράτορες που οργάνωσαν τις περισσότερες αποστολές στην Ανατολία κατά τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Θεωρείται ότι το άγαλμα κατασκευάστηκε για την άφιξη του αυτοκράτορα στην περιοχή, το 120 μ.Χ., που σημαίνει ότι είναι περίπου 1900 ετών.

Εκφράζοντας την άποψη ότι το άγαλμα, που βρέθηκε σπασμένο, πιθανόν να καταστράφηκε από τους Χριστιανούς τα επόμενα χρόνια, ο Ταβουκτσού είπε:

“Τμήματα του αγάλματος εμφανίστηκαν σε ξεχωριστούς χώρους. Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το άγαλμα, εργαζόμαστε για να βρούμε επιγραφές που περιέχουν απόδοση τιμών. Το άγαλμα, το οποίο βρήκαμε σε 6 κομμάτια, θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα στο μουσείο. Ένα αντίστοιχο άγαλμα βρίσκεται επίσης στην Αρχαία Πόλη της Πέργης, στην Αττάλεια».

Το άγαλμα είναι από τα μοναδικά στον κόσμο

Ο Επαρχιακός Διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού . Dr. Umut Tuncer σημείωσε ότι η αρχαία πόλη Αλάβανδα έχει ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια κοινοβουλίου στην Ανατολία.

Εξηγώντας ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα αυξηθεί σημαντικά με την ολοκλήρωση των κομματιών του αγάλματος, ο Tuncer είπε, “Υπάρχει πολύ λίγα σαν το άγαλμα αυτό στον κόσμο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι από αυτή την άποψη”.

Ο διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου του Αϊδίνου, Abdulbari Yıldız, δήλωσε επίσης ότι το άγαλμα, το οποίο θεωρείται ότι έχει ύψος 2,5 μέτρα, θα εκτεθεί για τους επισκέπτες στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Αϊδίνου, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασής του.

Σημείωση: Όπως φαίνεται και από τα ευρήματα της φωτογραφίας, οι επιγραφές συνεχίζουν να γράφονται στα ελληνικά και κατά την περίοδο της ρωμαιοκρατίας. Η Ελληνική γλώσσα δεν εκτοπιστηκε ποτέ, γι’ αυτό περάσαμε αναίμακτα από τη Ρώμη στο Βυζάντιο. Η γλώσσα και ο πολιτισμός ήταν τον “όπλο”.

Πηγή: ΑΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube