Weather Icon

Hurriyet: «H Ελλάδα αύξησε την αγορά εξελιγμένων οπλικών συστημάτων»

Hurriyet: «H Ελλάδα αύξησε την αγορά εξελιγμένων οπλικών συστημάτων»

Εξοπλισμοί: Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ για αγορά επιπλέον 6 Γαλλικών μαχητικών Rafale και μάλιστα καινούργιων όπως αποσαφήνισε ο εκπρόσωπος του Γαλλικού υπουργείου άμυνας, προς το παρόν δεν έχει σχολιαστεί από Τούρκους αξιωματούχους.

Σχολιάστηκε όμως από τον τουρκικό Τύπο, με την πλειοψηφία των δημοσιευμάτων να χρησιμοποιούν ειρωνικά σχόλια για τη χώρα μας, φανερώνοντας ωστόσο έμμεσα την αμηχανία που έχει προκληθεί στη γείτονα.

Σήμερα σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Ηurriyet γράφει πως «H Ελλάδα αύξησε την αγορά εξελιγμένων οπλικών συστημάτων».

Αποδίδει ωστόσο τις ελληνικές κινήσεις στο Oruc Reis, γράφοντας ότι «μετά τo Oruc Reis, η Ελλάδα ξεκίνησε την αγορά όπλων αξίας 10 δις ευρώ» ενώ αναφέρεται στα 24 μαχητικά Rafale, στις τορπίλες, στις φρεγάτες και στα αντιαρματικά της Ελλάδας.

Σημειωτέον, ότι τα 24 Γαλλικά μαχητικά Rafale οπλισμένα με Meteor, Scalp και Mica όχι απλά αποτελούν εξαιρετικά υπολογίσιμη δύναμη στον αέρα αλλά μαζί με τα 84 Viper και τον υπόλοιπο αεροπορικό στόλο της HAF δίνουν ανυπέρβλητο πλεονέκτημα στην Πολεμική Αεροπορία και συνολικά στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Την ίδια ώρα αναμένεται και η απόφαση για την ενίσχυση του Στόλου με καινούργιες φρεγάτες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube