Weather Icon

Για ποιον λόγο η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει τους παράνομους πολέμους του Ερντογάν;

Για ποιον λόγο η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει τους παράνομους πολέμους του Ερντογάν;

Από τον Απρίλιο, ο τουρκικός στρατός διεξάγει έναν εξαιρετικά επιθετικό πόλεμο εναντίον του ΡΚΚ και του άμαχου πληθυσμού στο Νότιο Κουρδιστάν / Βόρειο Ιράκ, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Υπάρχουν αναφορές για στοχευμένες δολοφονίες και απελάσεις του κουρδικού άμαχου πληθυσμού και χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων. Αμέτρητα χωριά έχουν καταστραφεί, άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους και κοπάδια ζώων έχουν σκοτωθεί. Εντωμεταξύ, υπάρχουν επίσης σχεδόν καθημερινές μαρτυρίες ότι Τούρκοι στρατιώτες χρησιμοποιούν χημικά αέρια στα συστήματα σήραγγας των ανταρτών. Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες για πολλά από αυτά τα εγκλήματα πολέμου. Ακόμη όμως και στο πλαίσιο αυτής της παρατεταμένης επίθεσης, ο τουρκικός στρατός δεν είναι σε θέση να επιτύχει τον στόχο του, να καταλάβει την περιοχή και να καταστρέψει το PKK, και ως εκ τούτου καταφεύγει σε παράνομα όπλα.

Τις τελευταίες ημέρες, σημειώθηκαν επίσης δολοφονίες δυνάμεων ασφαλείας των Γεζίντι από τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βομβαρδίστηκε νοσοκομείο στην περιοχή Σιντζάρ (Σενγκάλ) από τον τουρκικό στρατό. Και πάλι, πρόκειται για εγκλήματα πολέμου και επιθέσεις που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube