Weather Icon

Φανερώνονται οι αριθμοί της αλήθειας! Εκτιμητές θεωρούν ότι οι απώλειες του Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο του Αρτσάχ είναι 20-25 χιλιάδες στρατιώτες

Φανερώνονται οι αριθμοί της αλήθειας! Εκτιμητές θεωρούν ότι οι απώλειες του Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο του Αρτσάχ είναι 20-25 χιλιάδες στρατιώτες

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης του Μπακού, το 2021-2025 11.000 διαμερίσματα θα δοθούν στις οικογένειες θυμάτων πολέμου και τραυματιών. Να υπενθυμίσουμε, το Μπακού αναφέρει ότι ο αριθμός των θυμάτων στον πόλεμο είναι περίπου 3000, ο αριθμός των τραυματιών – 1000. Νωρίτερα, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να παράσχει βοήθεια στις οικογένειες των 6.000 θυμάτων.

Το Μπακού κρύβει τον αριθμό των θυμάτων και των τραυματιών, αλλά αυτά τα μέτρα αποκαλύπτουν σταδιακά τις πραγματικές απώλειες. Σύμφωνα με διεθνείς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, οι απώλειες του Μπακού στον πόλεμο του 2020 φτάνουν τις 20-25 χιλιάδες.

Πρόσφατα ο Αλίεφ δήλωσε ότι αν ο πόλεμος δεν είχε διακοπεί στις 9 Νοεμβρίου, οι απώλειες θα ήταν μεγαλύτερες. Με άλλα λόγια, αν ο πόλεμος συνεχιζόταν, ακόμη και στις συνθήκες της κατοχής του Σούσι, το Μπακού θα μπορούσε να χάσει τον στρατό του. Αυτό το θέμα έρχεται σταδιακά στο προσκήνιο, το οποίο μπορεί να ρίξει φως σε πολλα σκοτεινά σημεία του πολέμου.

ΠΗΓΗ: El.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube