REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Πολιτική , Τουρκία 15 Σεπτεμβρίου 2021

Επίσκεψη Παναγιωτόπουλου στο Καστελόριζο! Η αντιπολιτευόμενη Sozcu δείχνει ότι η πoλιτική των προκλήσεων στην Τουρκία θα συνεχιστεί και χωρίς τον Ερντογάν

Επίσκεψη Παναγιωτόπουλου στο Καστελόριζο! Η αντιπολιτευόμενη Sozcu δείχνει ότι η πoλιτική των προκλήσεων στην Τουρκία θα συνεχιστεί και χωρίς τον Ερντογάν

Τουρκία: Ως «πρόκληση» είδε ο Τύπος στην Τουρκία την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Καστελόριζο.

Σε σημερινό πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα SOCZU παρουσιάζει φωτογραφία του κ. Παναγιωτόπουλου με άνδρες των ειδικών δυνάμεων και την ελληνική σημαία, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία, ότι το Καστελόριζο βρίσκεται δίπλα από την Τουρκία, ότι το νησί πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένο και ότι πήγε και ο… αρχηγός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως σημειώνει στον ΣΚΑΪ ο ανταποκριτής στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, η εν λόγω εφημερίδα είναι αντιπολιτευόμενη, κι αυτό δείχνει ότι η τουρκική αντιπολίτευση θα εμμείνει στην πολιτική των προκλήσεων ακόμα κι αν γίνει κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. Χουλουσί Ακάρ την περασμένη εβδομάδα αμφισβήτησε την κυριαρχία των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, και δεν αναφέρθηκε μόνο σε αποστρατιωτικοποίηση.

Παράλληλα, στις αρχές του έτους, μιλώντας στο Καρς, ο Χουλουσί Ακάρ, φάνηκε να δηλώνει ότι… επιτρέπει στους Έλληνες πολιτικούς να επισκέπτονται τα νησιά που είναι κοντά στην Τουρκία, αρκεί να μην πηγαίνουν μόνο εκεί:

«Φυσικά μπορείτε να επισκέπτεστε οποιοδήποτε σημείο. Να κάνετε συναντήσεις. Όμως σαν να μην υπάρχουν άλλα νησιά, επισκέπτεστε τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση 300 μέτρων, 500 μέτρων. Ή σε απόσταση 3 η 5 χιλιομέτρων. Πηγαίνει η πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, υπουργός, αρχηγός ενόπλων δυνάμεων. Αυτές οι επισκέψεις δεν πρέπει να μετατραπούν σε πρόκληση και σε επεισόδιο» ισχυρίστηκε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube