Weather Icon
Ρωσία , Συρία 14 Σεπτεμβρίου 2021

Επίσκεψη Άσαντ στη Μόσχα και συνάντηση με Πούτιν

Επίσκεψη Άσαντ στη Μόσχα και συνάντηση με Πούτιν

Μόσχα: Η «αστάθεια» και οι ξένες δυνάμεις στη Συρία στο επίκεντρο της συνάντηση Πούτιν- Άσαντ

Μια σημαντική επίσκεψη στη Μόσχα του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, σε μια περίοδο που ο κόσμος είναι ανήσυχος λόγω της ανόδου των Ταλιμπάν στην εξουσία, στρέφει την προσοχή στα τεκταινόμενα στη Συρία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατάσταση στη Συρία αποκτά πλέον άλλο ενδιαφέρον, αφού η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους αποκτά και πάλι προτεραιότητα για τις ΗΠΑ και τη Δύση.

Υπάρχουν μάλιστα απόψεις σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ πρέπει αν επανεξετάσουν τη στάση τους απέναντι στον Άσαντ, να αναζητήσουν διαύλους επικοινωνίας, για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην περιοχή.

Ενώ συμβάινουν όλα αυτά, είχαμε την επίσκεψη Άσαντ στη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον Ρώσοςπρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πούτιν συνεχάρη τον Άσαντ για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Συρίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι ξένες δυνάμεις, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, χωρίς τη λήψη απόφασης από τον ΟΗΕ, είναι ένα εμπόδιο για την εδραίωση της σταθερότητας στη χώρα, σύμφωνα με μία ανάγνωση του περιεχόμενου της συζήτησης μεταξύ των δύο προέδρων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube