Weather Icon

Δοκιμάζονται μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο πρώτο εκπαιδευτικό εργαστήριο όπλων στην Αρμενία

Δοκιμάζονται μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο πρώτο εκπαιδευτικό εργαστήριο όπλων στην Αρμενία

Η πρώτη δοκιμαστική εκπαίδευση για μη επανδρωμένα εναέρια μέσα στην Αρμενία είναι σχεδόν έτοιμη και θα λάβει χώρα στις 18 Σεπτεμβρίου. Όπως είπε ο Σουρέν Βαρδανιάν, διευθυντής του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καρέν Βαρδανιάν, 16 σχολικές ομάδες με 75 συμμετέχοντες, 10 ερασιτεχνικές ομάδες με 39 συμμετέχοντες, τρεις επαγγελματικές ομάδες με 15 συμμετέχοντες (από τοπικές εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών) θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Το εργαστήριο όπλων που δημιουργήθηκε στο χωριό Λερναπάτ, όχι μακριά από την πόλη Βανατζόρ της περιοχής Λορί, αποτελείται από έναν διάδρομο και ένα εργαστήρι. Τα αεροσκάφη θα προετοιμαστούν για την πτήση εκεί, και εάν είναι απαραίτητο, θα επισκευαστούν μετά τη δοκιμή. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα πρέπει να αναγνωρίσουν τις πυρκαγιές και να ρίξουν πακέτα βοήθειας.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το πρόγραμμα ResponDrone, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας. Σκοπός του είναι να βοηθήσει στη δημιουργία μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εξυπηρετούν τις ανάγκες του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης.

Οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν και στο μέλλον, επιτρέποντας την αύξηση του επιπέδου εκπαίδευσης των σημερινών και των μελλοντικών μηχανικών.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube