REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 23 Σεπτεμβρίου 2021

Αρχαία πόλη που κατέστρεψε αστεροειδής ίσως είναι τα Σόδομα

Αρχαία πόλη που κατέστρεψε αστεροειδής ίσως είναι τα Σόδομα

Η καταστροφή στα Σόδομα σε πίνακα του Jacob de Wet.

Βρέθηκαν τα Σόδομα;

Βορειανατολικά της Ιορδανίας κοντά στις εκβολές του Ιορδάνη ποταμού βρίσκεται η περιοχή Tall el-Hammam που αποτελεί σημαντικό αρχαιολογικό χώρο. Εκεί υπήρχε μια αρχαία πόλη η οποία καταστράφηκε από άγνωστη αιτία. Τα μέχρι τώρα ευρήματα δεν έχουν αναδείξει ίχνη ηφαιστειακής ή σεισμικής δραστηριότητας που να συνδέεται με την καταστροφή. Επίσης δεν υπάρχουν ευρήματα που να συνδέουν την καταστροφή της πόλης με κάποια πολεμική αναμέτρηση.

Ερευνητική ομάδα που αποτελούνταν από αρχαιολόγους, γεωλόγους, γεωφυσικούς και επιστήμονες στη διαστημική φυσική υποστηρίζει ότι πριν από περίπου 3,600 έτη οι κάτοικοι της πόλης ξύπνησαν αμέριμνοι και ξεκίνησαν να κάνουν τις δουλειές τους αγνοώντας ότι το Σύμπαν είχε αποφασίσει για την τύχη τους. Σύμφωνα με τους ερευνητές ένας διαστημικός βράχος εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω ακριβώς από την πόλη με ταχύτητα 61 χιλιάδων χλμ./ώρα.

Η αλληλεπίδραση του βράχου με την γήινη ατμόσφαιρα προκάλεσε την καταστροφή του με μια έκρηξη που υπολογίζεται ότι είχε ισχύ χίλιες φορές μεγαλύτερη από αυτή της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα. Ένα καυτό κύμα θερμοκρασίας δύο χιλιάδων βαθμών Κελσίου χτύπησε την πόλη η οποία τυλίχθηκε αμέσως στις φλόγες και τα περισσότερα αντικείμενα που υπήρχαν σε αυτή έλιωσαν αμέσως.

Το καυτό κύμα ακολούθησε λίγα δευτερόλεπτα μετά ένας ανεμοστρόβιλος που κινούνταν με ταχύτητα 1,200 χλμ./ώρα. Ήταν πιθανώς ο ισχυρότερος ανεμοστρόβιλος που γνωρίζουμε να έκανε την εμφάνιση του στον πλανήτη. Ο ανεμοστρόβιλος κυριολεκτικά ξερίζωνε τα κτίρια της πόλης. Έτσι εξηγείται σύμφωνα με τους ερευνητές το γεγονός ότι δομικά υλικά των κτιρίων της πόλης έχουν διασκορπιστεί σε πολύ μεγάλες αποστάσεις στην ευρύτερη περιοχή ενώ τα οστά των κατοίκων της διαλύθηκαν σε μικρά κομμάτια.

Η πόλη πιστεύεται ότι είχε οκτώ χιλιάδες κατοίκους κανείς εκ των οποίων δεν επέζησε φυσικά από αυτόν τον Αρμαγεδδώνα. Οι επιπτώσεις της έκρηξης του διαστημικού βράχου χτύπησαν και την Ιεριχώ που βρισκόταν σε απόσταση 22 χλμ. από το Tall el-Hammam. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι βάση των γεωγραφικών στοιχείων για τα Σόδομα και των περιγραφών για την καταστροφή τους είναι πολύ πιθανό η βιβλική πόλη να είναι το Tall el-Hammam. Όπως αναφέρουν το περιστατικό και ειδικά ο τρόπος της καταστροφής της πόλης από το… φλεγόμενο ουρανό πέρασε από γενιά σε γενιά και καταγράφηκε τελικά ως μια θρησκευτική ιστορία.

Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube