Weather Icon
Αφγανιστάν 15 Σεπτεμβρίου 2021

Αποκρουστικές εικόνες από το Αφγανιστάν! Οι Ταλιμπάν εκτέλεσαν 20 πολίτες στο Παντσίρ

Αποκρουστικές εικόνες από το Αφγανιστάν! Οι Ταλιμπάν εκτέλεσαν 20 πολίτες στο Παντσίρ

Αφγανιστάν: Συνεχίζονται οι αποκρουστικές εικόνες που έρχονται από το Αφγανιστάν, το οποίο βρίσκεται σε κρίση μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων και την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν (μετά από 20 χρόνια).

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλεβαν το μεγαλύτερο μέρος του Παντσίρ, το οποίο αποτελούσε το «μεγαλύτερο προπύργιο αντίστασης», εκτέλεσαν 20 πολίτες στην περιοχή.

Μάλιστα από αυτές τις εκτελέσεις υπάρχουν και πλάνα.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και ο Αμπντούλ Σαμί, πατέρας των δύο, όπως ανέφερε το BBC.

Επικαλούμενα μαρτυρίες, τα τοπικά Μέσα στο Αφγανιστάν ανέφεραν,  ότι ο Σαμί, ο οποίος βασανίστηκε, εκτελέστηκε και το νεκρό σώμα του αφέθηκε πεταμένο για μέρες λίγα μέτρα μακρυά από το σπίτι του, κατηγορήθηκε, ότι πωλούσε κάρτες sim σε αντάρτες.

Η κοιλάδα Παντσίρ αποτελούσε τη μοναδική από τις 34 επαρχίες του Αφγανιστάν που δεν ελεγχόταν από το ισλαμικό κίνημα.

Οι συγκρούσεις κορυφώθηκαν στις αρχές του Σεπτμβρίου ανάμεσα σε δυνάμεις των Ταλιμπάν, που προσπαθούσαν να εισβάλουν και από τις τέσσερις εισόδους της κοιλάδας και το Μέτωπο Εθνικής Αντίστασης του Αφγανιστάν (NRF) υπό τον τοπικό οπλαρχηγό Αχμάντ Μασούντ. Ακολούθησαν σκληρές μάχες στην κοιλάδα, που βρίσκεται βόρεια της πρωτεύουσας Καμπούλ.

Στις 6 του μηνός, οι Ταλιμπάν ισχυρίστηκαν, ότι έχουν πάρει τον πλήρη έλεγχο της αφγανικής επαρχίας Παντσίρ, του τελευταίου θύλακα εδάφους που παρέμενε εκτός της κυριαρχίας τους στο Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube