Weather Icon
Διπλωματία , ΗΠΑ , Τουρκία 29 Σεπτεμβρίου 2021

Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα: “Επιθετικές οι ενέργειες της Τουρκίας-Καταπιεστικό το καθεστώς Ερντογάν”

Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα: “Επιθετικές οι ενέργειες της Τουρκίας-Καταπιεστικό το καθεστώς Ερντογάν”

Σκληρές δηλώσεις κατά της Τουρκίας από τον υποψήφιο πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα

Ο υποψήφιος Αμερικανός πρέσβης δήλωσε ότι αν η Τουρκία αγοράσει ρώσικα όπλα στο μέλλον ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόσθετες κυρώσεις. Ο Φλέικ υπερασπίστηκε τον αρμενικό ισχυρισμό περί γενοκτονίας και δήλωσε πως ο Ερντογάν είναι καταπιεστικός και “δεν ταιριάζει με το ΝΑΤΟ”.

Ο Τζεφ Φλέικ, ο νέος υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ, παραβρέθηκε στην συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Ο Φλέικ αναφερόμενος στον αρμενικό ισχυρισμό περί γενοκτονίας, είπε ότι ο ίδιος αναγνωρίζει τα γεγονότα του 1915 ως γενοκτονία. Ο Φλέικ στο παρελθόν όταν ήταν γερουσιαστής είχε πει ότι “η απέλαση των Αρμενίων δεν ήταν γενοκτονία”.
…….

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

“Η σχέση μας με την Τουρκία αντιμετωπίζει βαθιές προκλήσεις. Η Τουρκία επέλεξε να αγοράσει και να δοκιμάσει το ρωσικό σύστημα S-400. Αυτή η ενέργεια ήταν αντίθετη με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν όλοι οι σύμμαχοι στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ 2016 και δικαίως προκάλεσε την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 και την επιβολή κυρώσεων CAATSA. Θα επαναλαμβάνω συνεχώς ότι η οδός για την ακύρωση των κυρώσεων αυτών είναι η απομάκρυνση των S-400. Προειδοποιώ επίσης πώς η αγορά στο μέλλον ρωσικών όπλων εμπεριέχει το ρίσκο περισσότερων κυρώσεων.

Ο Φλέικ συνεχόζοντας είπε: “Λαμβάνοντας υπόψιν τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή και τις κατασταλτικές τακτικές του καθεστώτος Ερντογάν προς τον λαό του, έχουμε ανάγκη από έναν πρέσβη που δεν θα διστάσει να κατηγορήσει την Τουρκία. Η καταπίεση που ασκεί ο Ερντογάν δεν ταιριάζει σε μία δημοκρατία και σε ένα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ. Οι δημοκρατίες δεν φυλακίζουν δημοσιογράφους, δεν τρομοκρατούν ακαδημαϊκούς και δεν παραβιάζουν την θρησκευτική ελευθερία. Δεν αποσύρουν τις δεσμεύσεις τους για τερματισμό της βίας κατά των γυναικών και δεν φυλακίζουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους”.

ΠΗΓΗ: https://www.veryansintv.com/abdnin-ankara-buyukelci-adayi-flakeden-turkiye-karsiti-aciklamalar

Μετάφραση: tourkikanea.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube