Weather Icon
Ιστορία , Ποντιακό Ζήτημα 29 Σεπτεμβρίου 2021

Αλέξης Παρχαρίδης: Αυτοί που βεβήλωσαν το μνημείο του Νίκου Καπετανίδη δεν έχουν εθνική συνείδηση και χριστιανικά αισθήματα

Αλέξης Παρχαρίδης: Αυτοί που βεβήλωσαν το μνημείο του Νίκου Καπετανίδη δεν έχουν εθνική συνείδηση και χριστιανικά αισθήματα

Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο του δημοσιογράφου και εκδότη, Νίκου Καπετανίδη που βρίσκεται στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, το μνημείο του Νίκου Καπετανίδη, τοποθετήθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα στο το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και λίγες μέρες μετά έγινε η βεβήλωση του.

Πιο συγκεκριμένα, προκλήθηκαν φθορές στη μαρμάρινη βάση του και αφαιρέθηκαν γλυπτές αναπαραστάσεις του Νίκου Καπετανίδη στο δικαστήριο του Κεμάλ στην Αμάσεια, ενώ φαίνεται πως επιχείρησαν να ξηλώσουν το άγαλμα, όμως έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Να σημειωθεί πως το μνημείο βρίσκεται κοντά στην περιοχή που βρίσκεται το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου σήμερα έγιναν τα σοβαρά επεισόδια.

Αλέξης Παρχαρίδης: “Αυτοί που το έκαναν δεν έχουν εθνική συνείδηση”

Στο μνημείο του Νίκου Καπετανίδη βρέθηκε ο τραγουδιστής Αλέξης Παρχαρίδης. Σε δηλώσεις του στο Thes.gr τόνισε: «Είναι μια καθαρή βεβήλωση ενός ανθρώπου εθνομάρτυρα,που σημαίνει ότι αυτοί που το έκαναν δεν έχουν εθνική συνείδηση. Όλοι ξέρουμε ότι διωγμός των ποντίων είχε και θρησκευτικό χαρακτήρα επομένως όλοι μαρτύρησαν για την του Χριστού πίστη, άρα ούτε χριστιανικά αισθήματα είχε αυτός που το έκανε. Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάξει το μνημείο. Είχαμε μια ανησυχία και σκεφτόμασταν να βάλουμε σεκιούριτι, τουλάχιστον στα αποκαλυπτήρια να μείνει αλώβητο. Δεν το περίμενα όμως ότι θα βεβηλωθεί τόσο γρήγορα».

 

ΠΗΓΗ: thes.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube